Milletvekili Kaya yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Çorum ölçeğindeki illere bağlı hiçbir ilçede bulunmayan Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilkinin bir süre önce Osmancık’ta açıldığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda ikinci Bilim Sanat Merkezi’nin de Sungurlu’ya açılması konusunda bakanlıktan onay çıktığını bildiren Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’un tüm ilçe, belde ve köylerine eşit ve adil bir şekilde hizmet götürülmesi ve yatırım sağlanması noktasında çalıştıklarını kaydetti.

Kısa adı BİLSEM olan Bilim ve Sanat Merkezi hakkında da bilgileri paylaşan Milletvekili Kaya, BİLSEM’de örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim verildiğini anlattı.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezlerinin 81 ilde hizmet verildiğini söyleyen Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’da da merkezin yanısıra Osmancık ilçesinde eğitim veren BİLSEM’in kısa süre içerisinde Sungurlu’da da açılacağını ifade etti.

Kaya, Çorum’da Alaca ve İskilip İlçelerinde de Bilim ve Sanat Merkezi açılması hususunda bakanlık nezdinde girişimlerin sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.