AK Parti Çorum Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Ulukavak Mahallesindeki Nazmi Avluca Semt Sahasının zeminin yenilenmesi ve gece aydınlatması yapılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 5 Milyon TL ödeneğin sağlandığını açıkladı.

Her fırsatta sporun ve sporcuların yanında olan Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, çalışmalarına da bu doğrultuda devam ederek sporun ve sporcuların önünü açmaya devam ediyor. Milletvekili Kaya’nın girişimleri sonucunda Çorum Merkez Ulukavak Mahallesinde yer alan Nazmi Avluca Semt Sahasının zeminin futbola tam anlamıyla elverişli olmadığından zeminin yenilenmesi ve sahanın gece aydınlatılması için gerekli olan 5 Milyon ₺’yi Gençlik Spor İl Müdürlüğüne aktarıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Çorum Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, “Çorum ilimizde amatör futbol kulübü sayısı 35 adet, buda ilimizde 1 sezonda yaklaşık olarak 1000 müsabaka demek. Takımlarımızın antrenmanlarıyla beraber bu sayı 6 katına çıkıyor. Nasıl ki Çorum ilimizi Tarımın Başkenti, Sağlığın başkenti yapmaya çalışıyorsak sporun da merkezi yapmak için tüm çabamızı ve gayretimizi gösteriyoruz. Bu kapsamda Gençlerimizle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Çorum’umuzun en büyük mahallesi olan Ulukavak Mahallemize yakışacak bir futbol tesisini gençlerimize kazandırıyoruz. Nazmi Avluca Semt Sahası artık Zeminiyle, gece aydınlatmasıyla, soyunma odalarıyla şehrimize yakışır bir spor merkezi olacak ve gençlerimizin hizmetine sunulacak. Bu bağlamda bir kez daha vurgulamak istiyorum, amatör spor kulüplerine olan desteğimiz artarak devam edecek. Her zaman söylüyorum, Gençlerimiz bizim geleceğimiz, onlar ne isterse biz onu yaparız.” Dedi.