"Öğretmenlerimiz; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin milli ve manevi değerlerle donatılması, çağın gerektirdiği niteliklere sahip olması, vatanına ve milletine yararlı, üretken bireyler olarak yetişmeleri hususunda çok önemli bir role sahiptir" diyen Kaymakam Uyar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk;” Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” demek suretiyle, öğretmenlik mesleğinin önemini ortaya koymuştur.

Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan ve bayrak sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için büyük bir emek ve özveri ile çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle ebediyete intikal etmiş ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."