Çorum’da silahlı saldırıya uğrayan Dilaver A. (16) hayatını kaybetti.

Olay, dün gece saatlerinde Çöplü Mahallesi’nde bulunan Namazgah parkında meydana geldi.

İddiaya göre, Dilaver A. parkta kimliği belirsiz kişiler ile tartışmaya başladı. Olay yerinden ayrılan şüpheliler kısa bir süre sonra arabayla tekrardan parka geldi.

Arabadan inip silahını çıkaran zanlılar Dilaver A.’ya üç el ateş açtı. Dilaver A. vücudunun çeşitli

yerlerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar hemen polis ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Dilaver A.’ya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Ağır yaralanan Dilaver A. ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı şahıs hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay yerinden hareket eden ambulansı hastaneye kadar takip eden bir otomobil, polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Hastane girişinde durdurulan otomobilde yapılan aramada av tüfeği ele geçirilirken, zanlılar sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Öte yandan hastaneye gelen Dilaver A.’nın yakınları sinir krizi geçirdi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışma yaptığı olayda, polis ekipleri kaçan şüphelileri bulmak için geniş çaplı arama başlattı.