Çorum Valisi Mustafa Çiftçi mesajında, “Ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay, Mazhar Osman Usman ve arkadaşları tarafından 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar Cemiyeti” adıyla kurulmuştur” dedi.

“Yeşilay’ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri her yıl ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır” diyen Vali Mustafa Çiftçi, “Yeşilay, geleceğe sağlıklı ve güçlü nesiller yetiştirilebilmesi için bağımlılıkla mücadelede tüm dünyaya örnek bir kuruluş olup; alkol, uyuşturucu madde, sigara, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla istikrarla, samimiyetle ve bilimsel metotlarla mücadele etmektedir” açıklamasında bulundu.

Çiftçi, “Kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkileyen bütün bağımlılıklar, toplumu da felakete sürükleyebilecek olaylara sebep olabilir. Bu nedenle, ülkemizin sağlıklı bir geleceğe sahip olması için her koldan çocuk ve gençlerimizi tehlikeye sürükleyebilecek bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek hepimizin önemli bir vazifesidir. Ancak unutulmamalıdır ki, bu konuda en etkili mücadele aile içinde verilen eğitimle olacaktır. Çocuklarımızı bu zararlı maddelerden uzak tutmak ve bilinçlendirip korumak ailelerin en başta gelen görevlerinden olmalıdır. Bu mücadelede, ulusal ve yerel medya kuruluşları da yapacakları sorumlu ve eğitici yayınlarla Yeşilay Derneği’nin ve ailelerin en büyük destekçisi olacaklardır.

Bağımlılıkla mücadelesindeki özverili çalışmalarıyla Yeşilay’ımızın 102. kuruluş yıl dönümünü ve bu yola gönül verenlerin 1-7 Mart Yeşilay Haftası’nı tebrik ediyorum. Tüm Çorumlulara her türlü bağımlılıktan uzak sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.