Çorum İl Genel Meclisi 2022 Şubat ayı toplantıları başladı. Çorum İl Genel Meclisi Mehmet Bektaş Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantısında söz alan Çorum İl Genel Meclisi CHP üyesi İlhami Türksal, sokak hayvanlarını beslemek için çıktığı mücavir alan içerisinde ki yolda 13 araçla beraber mahsur kaldığını ve olaya Özel İdare ekiplerinin müdahale ederek mücavir alan içerisinde kapanan yolu açıp, mahsur kalan vatandaşlarını kurtardığını söyledi.

Meclis toplantısında konuşan Türksal, "Sokak hayvanlarını beslemek amacıyla gittiğimiz İçeridere Bağları'nda yoğun kar nedeniyle 13 arabayla beraber yolda mahsur kaldık. Çorum İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Cıplak'a konuyu iletmemin ardından mücavir alan içerisinde olmasına rağmen hemen dozer gönderdi. Ekiplerimiz kardan kapanan yolu kürüyerek açtı ve mahsur kalan 13 aracı çekerek kardan kurtardı. Çorum Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak’a, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Çetinkaya’ya, dozer operatörü Haşim Bey ve ekiplerimize başarılı çalışmaları için teşekkür ederim" dedi.

"MÜCAVİR ALAN İÇİNDE ÖNEMLİ BİR HİZMET"

Meclis Üyesi İlhami Türksal'ın konuşmasında araya giren Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, "Belediye mücavir alanda olmasına rağmen, Mücavir alan içerisinde önemli bir hizmet" dedi.

MEHMET BEKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Konuşmasında kar nedeniyle kapanan köy yollarında yapılan hummalı çalışmalarda Meclis Başkanı Mehmet Bektaş'ın da büyük emeklerinin olduğunun altını çizen İlhami Türksal, Mehmet Bektaş'a teşekkür etti.

Türksal, "Karla mücadele konusunda düzenli olarak sosyal medya ve basın aracılığı ile düzenli bilgi paylaştınız. Bir ihbar hattımız vardı bu hat üzerinden acil yardım talep edenlerin yardımına gidildi. Sizde o süreçte işin başındaydınız, bazı köylerde dozerle gezdiniz ben şahsınıza teşekkür ederim" diye konuştu.

RECEP CIPLAK KÖYLERİMİZLE HEMEN İLGİLENDİ

İlhami Türksal, "Recep Bey'e köylerle ilgili kar sorunu yaşayan köyleri ilettiğimiz de hemen ilgilenip, gerekli çalışmaları yürüttü. İl Özel idaresi Karla Mücadele konusunda büyük bir başarı gösterdi. Ülkemizde birçok şehirde, otoyollarda, metropollerde yollar kapandı. Çok şükür Çorum'da böyle bir sorun yaşamadık. Boğazkale ilçesine bağlı köylerin sorunlarıyla hemen ilgilen Boğazkale İl Genel Meclis Üyemiz Gürbüz Özel’e de teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.