Alagöz’den Kemal Bolat için taziye mesajı
Alagöz’den Kemal Bolat için taziye mesajı
İçeriği Görüntüle

Anne, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı:

“Eşimle 2022 yılında evlendik. Evlilik öncesi SMA taşıyıcılık tarama kanı verdik. Doktorlar bize, ‘Bir sorun olursa sizi ararız, olmazsa aramayız’ dediler. Aradan iki yıl geçti, oğlumuz Mustafa Baran 18 Temmuz’da dünyaya geldi. 5 günlükken yapılan topuk kanı sonucu ile SMA Tip 2 teşhisi konuldu. Biz hemen evlilik öncesi test yaptığımız hastaneye gittik ve ‘Sonuçlarımız nerede?’ diye sorduk. Doktor, sistemde ‘kan laboratuvara ulaşmadığı için çalışılamadı’ yazdığını söyledi.”

Mustafasma (1)

Anne ve baba, bu durumun büyük bir ihmal olduğunu vurgulayarak, “Eğer zamanında aransaydık ya da test tekrarlansaydı, belki bu hastalığın önüne geçilebilirdi. Şimdi oğlumuz SMA ile mücadele ediyor. Bu, yalnızca bir laboratuvar hatası değil, bir hayatın gidişatını değiştiren bir ihmaldir,”
ifadelerini kullandı.

Mustafasma (2)

Valilik onaylı kampanya başlatıldı

Küçük Mustafa Baran, şu anda valilik onaylı bir yardım kampanyası ile hayata tutunmaya çalışıyor. Ailesi, kampanyaya destek çağrısında bulunarak, “Bir bebeğin hayatı daha ihmal yüzünden kararmasın. Lütfen Baran’ımıza ses olun, destek olun. Oğlumuzun sağlığına kavuşması için el ele verelim,” dedi.

Aile, kampanyaya yapılacak her desteğin Baran’ın tedavi sürecine umut olacağını belirtti.

Muhabir: Hacı Odabaş