Ziyarete Yönetim Kurulu üyeleri Necat Yazıcı, Hacı Ömer Yağlıdere, Şahin Güler, Cumhur Sevinç,  Kemal Erdem, Ali Karabıyık, Mesut Çetinoğlu, Mustafa Yüksel, Hilal Kiraz, Ömer Faruk Yetim ve Mehmet Arduç katıldı.

Ziyaret sırasında ASKF Başkanı Ferhat Arıcı yeni yönetim olarak Çorum Amatör sporuna yeni bir ivme kazandırmak istediklerini bunun içinde siyasi iktidarın desteğine çok fazla ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın bugüne kadar verdiği desteğe teşekkür eden Arıcı ‘Sizler yanımızda hissettiğimiz kişilerin başında geliyorsunuz. Her ihtiyacımız olduğunda bizlerin yanında oluyorsunuz. Çorum’un her sorununa olduğu gibi spora bakış açınız bizleri son derece memnun etmektedir. Yönetim olarak öncelikli hedeflerimiz Çorum spor envanterinin çıkarılması, proje ofisinin oluşturulması, amatör kulüplerin servis sorununun çözülmesi, spor malzeme yardımının artırılması, kulüplerin salon ve saha ihtiyaçlarının karşılanması, spor çalıştayı yapılarak spor master planının çıkarılması, sporsonluk anlaşması yapılması, il içi turnuvalarının artırılması ve hakem antrenör kurslarının açılması olarak belirledik’ dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ferhat Arıcı ve yönetimini bir kez daha tebrik ederek başarılar diledi ziyaretleri için teşekkür etti.

Ceylan, Çorum’un her alanda olduğu gibi sportif anlamda da en iyi yerde olması için ellerinden geleni yaptıklarını ve özellikle amatör sporun her zaman yanında olduklarını belirterek ‘Çorum’u spor kenti yapmak için belirlediğimiz hedef doğrultusunda çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda kuşkusuz en büyük destekçimiz ASKF olacaktır. Çorum’un merkez ve ilçelerinde devam eden onlarca spor tesisinin inşaatı bittiğinde bu alandaki sorunlarımız büyük oranda giderilmiş olacak. Eksik olanları ise en kısa sürede yaparak Çorumlu gençlerin hizmetine sunacağız. Şundan emin olabilirsiniz amatör sporun her türlü sorununda yanınızda olacağız ve ihtiyaçların karşılaşması için gerekli katkıyı verdik bundan sonrada vermeye devam edeceğiz.

ASKF kulüp sayısı arttı ve daha güçlü hale geldi. Bu yıl yapılacak malzeme yardımı için ayrılacak ödeneği de buna göre belirleyeceğiz ve amatör kulüplerimizi kesinlikle mağdur etmeyeceğiz’ açıklamalarında bulundu.