"Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatım ve Aydınlanma Programı" kapsamında Alaca Oba Düğün Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara 1. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri Cemil Yavuz Aksu ve Kürşat Türker Ercan, MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, MHP Alaca İlçe Başkanı Şerafettin Ercoşkun, MHP Ortaköy İlçe Başkanı Murat Eraslan parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Toplantıda selamlama konuşmasını İl Başkanı Agah Karapıçak, “ Bizler Çorum Teşkilatları olarak her daim milletimiz ve aziz hemşehrilerimizle biriz beraberiz. Teşkilatımızın kapısı da gönlümüzün kapısı da hepinize açıktır. Biz derdi devlet olan, sevdası millet olan bir hareketiz. Vatan bilinciyle, millet inancıyla bayrak sevdasıyla yoğrulmuş yolu Allah davası olan her vatandaşımızın da bu birliğimize beraberliğimize 2023 Lider Ülke Türkiye yolunda Milliyetçi Harekete davet ediyoruz. Bizler her türlü pazarlıktan ve dünyevi menfaatten uzak olarak kurulan Cumhur İttifakımızın 2023 Lider Ülke Türkiye yolunda Liderimiz  Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’i ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in kararlılıkla arkasında olacağız” dedi.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri Cemil Yavuz Aksu ve Kürşat Türker Ercan da gündeme dair birer konuşma yaptı.

Karakaya: “Ekonomi konuşacaksak terörün ekonomiye verdiği zararı da konuşalım”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara 1. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ise “Bizim tüm meramımız 2023 seçimlerinin her seçim her zaman bir öncekinden daha önemli oldu. Ama 2023 seçimi daha önceki seçimlerden daha önemli hale geldi. Ülke olarak, bulunduğumuz coğrafyayı iyi algılamamız lazım. Ülkemiz dünyanın en stratejik yeridir. Bunun içindir ki bizimle uğraşılıyor. Biz bu coğrafyada kalmanın bedelini ödüyoruz. Bin yıldır bu topraklardayız ama bin yıldır bedel ödüyoruz. Dünyaya hakim olmak isteyenler öncelikle bu coğrafyaya hakim olmak istiyorlar. 40 yıldır PKK terör örgütüyle uğraşıyoruz. 40 bin can verdik. Binlerce şehit verdik. Bu gün ekonomi konuşuyoruz. Ama konuşacaksak 40 yıldır PKK Terör Örgütü için yaptığımız ekonomik maliyetleri de gelin konuşalım. PKK’nın ülke ekonomisine indirdiği darbeleri de konuşalım” dedi.

Ekonomiye bir çok etkenin zarar verdiğine değinen Karakaya, “Ekonomi diyor bu gün CHP, HDP utanmadan hak etmediği ve layık olmadığı kürsüye çıkarak gençler işsiz diye meclis kürsüsünden bağırıyor. Tarımın durumu kötü çiftçi perişan diyor. Ama hiç kimse de hadi oradan demiyor. Ekonomi bozuk diyor İP’in Genel Başkanı hiç kimse de demiyor ki şu destek verdiğini HDP onun destek verdiği PKK’nın kökü kazındığında bu ekonomi de düzelecek. 2 Trilyon Doların yarısı olsa bin çeyreği olsa 500 milyar dolar. 500 Milyar doları biz bu gün harcamamış olsaydık. Türkiye’nin bir kuruş dış borcu olmazdı” ifadelerine yer verdi.

Karakaya konuşmasında, “Suriye’de niye varız napıyoruz Suriye’de. Irak’ı parçaladılar. Hani bir diktatör vardı ya Irak’ta biyolojik silahlar yapıyordu. 20 sene oldu adamı ipe çektiler. Kendi insanlarına çektirdiler. Nerede biyolojik silahlar duyan var mı ? Ülke bölündü kuzeyi gitti. Suriye’ nin de kuzeyi gidecek. Ondan sonrası Türkiye, bunları hep biliyoruz ama unutuyoruz” dedi.

Terörün ekonomiye verdiği zarara değinen Karakaya, “Sayın Genel Başkanımız terörün kökünü kazıyalım diyor. FETÖ 40 sene bu ülkenin en ince kılcal damarlarına kadar girmiş. Ülkeyi 15 Temmuz’da teslim almaya kalktı. Bu millet sahip çıktı. Devletine, milletine ülkesine. Evlerimize girip çocuklarımızın beynini yıkadılar bu ülkeye, bayrağa, devlete düşman ettiler. Sonunda da işgale kalktılar. Onlar ekonomiye az mı zarar verdi. İşte bunları ödüyoruz” şeklinde konuştu.