MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk'un Kargı Belediyesi'ne önerileri şu şekilde;

"Bugün Kargımızın yararına olacak olan bazı tavsiyelerimizi sizlerin gözü önünde Kargı Belediyemize iletmek için karşınızda bulunuyorum. Bazen görüyorum Belediyeye karşı sosyal medyada yapıcı olmayan , hatta bazen hakaret boyutuna varan eleştiriler oluyor. 
Ben bu tarz eleştirilerin Kargı’mıza hiçbir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Bu sebepledir ki göreve geldiğimiz günden beri körü körüne eleştirenlere hep karşı çıktık. Kargı’mızın yararı için yapılması gerekenler hakkında hep istişarelerde bulunduk ilçemizin mülki idari amirleriyle de fikirlerimizi hep paylaştık. 
Bugün tavsiyelerimi sizlerin karşısında iletmemin sebebi ise ilçemizin yönetiminde sizinde söz sahibi olmanızı istememdir. Benim yönetim anlayışıma göre sizlerin fikirlerini yönetimin duyması ve önemsemesi Kargı’mızı her zaman bir adım ileriye taşıyacaktır.
Küresel olarak dünya çapında salgın ve savaş nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıların vatandaşımıza olan olumsuz etkilerini azaltmak için Devletimizin atmış olduğu adımlara destek olabilmek adına yerelde de bazı adımlar atılabilineceğini düşünüyorum. Bu vesile ile Kurban Bayramı gelemeden önce acil olarak hayata geçirilmesi gerektiğini düşündüğüm birkaç maddeden bahsedeceğim size. Sizlerinde malumudur ki kış aylarında esnafımızın işleri bir hayli düşmekte ilçemizin üzerine adete bir ölü toprağı serilmektedir. Yaz aylarında ise il dışında ikamet eden hemşerilerimizin memleketlerine gelmeleriyle esnafımızın da sevdiklerine kavuşan vatandaşlarımızın da yüzü gülmektedir. Bu nedenle daha çok hemşerimizin memleketine gelebilmesi için maddi nedenlerden dolayı gelmekte zorluk yaşayan ailelere Kargı Belediyesinin bilet yardımı yapması hem esnafımızı hem de gözleri yolda gurbetteki evlatlarını , torunlarını bekleyen yaşlılarımızı sevindirecektir. Örneğin Dört kişilik bir ailenin en az bir ferdinin gidiş dönüş biletini belediye karşılayabilir yani bir aile üç tane bileti kendi alır dördüncü bileti ise belediye alır. Böylece hem gurbetteki vatandaşlarımıza hem de memleketimize büyük bir hizmet yapılmış olur.
Tabi tavsiyelerimizi paylaşırken çözüm yolları hakkında da önerilerimizi sunacağız. Elbette bahsettiğimiz bu proje belediye bütçesine bir külfet olacaktır. Fakat öncelikle şunu düşünelim belediye kar amaçlayan bir ticarethane değildir kaynaklarını halk için kullanması da çok doğaldır. Kargı Belediyesi tarafından 5 KASIM 2020 tarihinde yani 2 sene önce basına verilen demeçte güneş enerji santrali kurduğunu ve bu santralden aylık 80.000 TL gelir beklediklerini üretilen elektriğin de satılarak ilçe ekonomisine katkı sağlanacağı belirtilmiştir. Tabi elektrik alım fiyatlarında gerçekleşen artışlarla o gün belirtilen kar miktarı göz önüne alınarak hesaplandığında günümüzde bu santralin aylık 250 ila 300 Bin TL kar getirdiğini varsayabiliriz. Bu santralin sadece bir aylık geliri bu projeye ayrılırsa yaklaşık 500 aileye her aileden bir kişinin gidiş ve dönüş biletini karşılamak kaydıyla destek verilebilinir. Yani buda memleketimize fazladan 500 ailenin daha giriş yapması demek ve buda sonuç olarak esnafımızdan fazladan 500 ailenin daha alışveriş yapması demek fazladan 500 tane ata ve torunun birbirlerine kavuşabilmesi demek.
Benim nacizhane bayram öncesi gerçekleştirilmesi gerektiğini düşündüğüm projem budur. Bu santral bu kadar kar etmeyebilir diyenleriniz olabilir fakat ben Belediye Başkanımızın yaptığı açıklamaya istinaden hesaplamalarımı yaptım. Belki başkanımız da çıkar hayır o kadar kar etmiyor daha az kar ediyor ben 300 aileye yardım yapabilirim der ona da eyvallah yada  hayır daha fazla kar elde ediyoruz 1 gidiş dönüş bileti değil 2 gidiş dönüş bileti benden der ona da eyvallah der alkışlar ve çok mutlu oluruz.
Gurbetteki vatandaşlarımızın daha fazlasının bayramda memleketine kavuşmasını sağlayabilmek adına düşündüğümüz bu projeye ek olarak yapılmasını istediğimiz yardımları iki madde daha ekleyerek özetleyecek olursak 
1- Birincisini zaten açıklamıştık Daha fazla gurbetçimizin bayramda memleketine gelebilmesi için maddi nedenlerden dolayı gelmekte zorluk yaşayan ailelere  bilet yardımı yapılsın.
2 - Kurban kesimini son güne bırakan belirli sayıda vatandaşlarımızdan mezbahanede kurban kesim ücreti alınmasın.
3 – Hayvan satışı yapan Kargılı tüccarlarımızdan hayvan pazarında tahsis edilen yerler içinde yer parası alınmasın.Böylece tüccarlarımızın da maliyetini düşürerek bayram öncesi onları da sevindirebiliriz.
Aziz hemşerilerim biz birlikte güçlüyüz. Bir kişinin yaptığı güzel bir hareket tüm hepimize fayda sağlamaktayken yapılan bir hata tüm hepimize mal olmaktadır. Bu yüzden yapıcı tavsiyelerde bulunmak bizim asli görevimizdir. Hep beraber Kargımız için çalışmaya Kargımız İçin kafa yormaya devam edeceğiz. Allah’a emanet olun. Saygılarımla''

(Turan Ozan Acar)