Buluşmada okulun öğretmen ve öğrencileri mezun öğrencilerle; YKS sınavı öncesinde yapılabilecek son hazırlıklar, sınavda başarılı olma stratejileri, meslek seçimi, mezun öğrencilerin devam ettikleri yükseköğretim bölümleri ve üniversiteler üzerine sohbet etti.

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi gibi çeşitli bölümlerde yükseköğrenimine devam eden mezun öğrenciler; 12. Sınıf öğrencilerine kendilerinin de üniversiteye giriş yolunda aynı aşamalardan geçtiklerini belirterek sınava sayılı günler kala, 12. Sınıf öğrencilerinden çalışmalarını yoğunlaştırmalarını, özgüven ve motivasyonlarını canlı tutmalarını ve meslek tercihi yaparken ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmalarını istediler.

Buluşma ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Mustafa Yıldırım; öğrenci ve öğretmenlerin mezun öğrenciler ile buluşma etkinliğini her yıl düzenli olarak tekrar ettiklerini, önümüzdeki yıl da aynı şekilde devam edeceğini, buluşmaların sınava girecek öğrencilerin motivasyon düzeylerini artırdığını, mezun öğrenciler için de okula aidiyet duygusunu perçinleyici bir faaliyet olduğunu belirtti.