Vali Dağlı, Mevlid Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda; “Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır” dedi.

Çorum'da marketlere ceza kesildi Çorum'da marketlere ceza kesildi

Vali Dağlı’nın mesajı şu şekilde:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) yeryüzünü şereflendirdikleri, insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biri olan Mevlid Kandili’ne kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek gecede, kendimizi sorgulamalı Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bu geceyi bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileklerimle Mevlid-i Nebi gecemizin ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”