Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Çorum hava durumu için sağanak yağış ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Çorum hava durumu için sarı kodlu verilen uyarıda "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" denildi. Çorum'da Pazar gününe kadar aralıklarla sağanak yağış ve gökgürültülü sağanak yağış olacağı bildirildi. 

Çorum  için verilen sarı uyarıda: "Sağanak yağışların yerel ve aralıklı kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

YAĞIŞLAR PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre yağışların aralıklarla Pazar gününe kadar devam edeceği açıklandı.

Paylaşılan hava durumu raporuna göre Çorum'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 15 derece en düşük hava sıcaklığının ise 9 derece olması bekleniyor.

Hafta boyunca hava sıcaklıklarının düşmesi beklenen Çorum'da Perşembe günü en yüksek hava sıcaklığın 13 derece, en düşük hava sıcaklığının ise 5 derece olması bekleniyor.

Cuma günü ise en yüksek hava sıcaklığın 13 derece, en düşük hava sıcaklığın da 4 derece olacağı tahmin edildi.