Bu toplantıya Norveç koordinatörlüğünde Türkiye, Romanya,Polonya ve Kanarya Adalarından toplam 8 öğretmen ve 14 öğrenci katıldı. Proje toplantısı 29 Mayıs 4 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bu hareketliliğin konusu olan “Sıfır Atık”  üzerine çeşitli etkinlikler yapıldı. “Sıfır Atık” faaliyetlerinin bir Erasmus+ projesinde uygulanabilirliği öğretmen ve öğrenciler tarafından tartışıldı. Bu çalışmalar doğrultusunda, her ülkenin öğretmen ve öğrencilerinden oluşan dört grup oluşturuldu. Her grup “Çevre Dostu Atölye” çalışmasına katıldı. Bu çalışmada her grup evde, okulda ve yaşadığımız her yerde çevreyi korumak, çevreye karşı daha duyarlı olmak ve bilinçli hareket etmek, etrafımızdaki insanları bilinçlendirmek gibi alt başlıklarda çalışmalar üretti. Bu çalışmaların uygulanabilir olmasına ve günlük hayatımıza yerleştireceğimiz pratik çözümler sunmasına dikkat ettiler. Toplantıda ayrıca, “Sıfır Atık, konusunda diğer insanlarla iş birliğimizi ve iletişimimizi nasıl artırabiliriz?” soruları üzerinde de duruldu ve bu sorulara cevap bulunmaya çalışıldı. Farklı ülkelerden gelen öğretmen ve öğrencilerin günümüzün en büyük sorunlarından biri olan “Sıfır Atık” konusunda birlikte çalışması ve ortak bir ürün, fikir ortaya koyması Erasmus+ projelerinin eğitim-öğretim faaliyetlerine çok önemli katkılar sağladığının güzel bir örneğiydi.

Toplantı programı; her ülkenin öğretmen ve öğrencilerinin birbirlerini, ülkelerini ve kültürlerini daha iyi tanımak için düzenlenen faaliyetlerle devam etti. Ayrıca öğrenciler, dil dersleri, sanat aktiviteleri, masa oyunları gibi eğitici ve sportif faaliyetlere katılma sansı buldular. Toplantıda açık hava faaliyetleri de vardı. Bu kapsamda katılımcılar, Engerdal şehrinde çevre dostu bir kumaş fabrikasını ziyaret etti. Ardından vahşi hayvanlardan geyikleri korumak amacıyla oluşturulan “Geyik Çiftliği”ni ziyaret ederek İsveç sınırında fotoğraf çekimi yaptılar.

Toplantının son günü de katılımcılar Oslo’daydı. Oslo’da her yıl Nobel Barış Ödülü törenine ev sahipliği yapan City Hall, Mimari güzelliği ile dikkat çeken Parlemento Binası ve 1814 yılında kurulan ve “bünyesinde binlerce eşsiz türü barındıran Botanical Garden’ı gezdiler.

Toplantı katılımcılara sertifikaların verilmesi ile son buldu.