Erdoğan’ın mitingine katılmaları için kamu personeline mesaj gönderildiğini belirten Tahtasız, memurların azami seviyede katılım için gayretlerinin istendiğini bildirdi.

Kamu çalışanlarına baskı yapılmasının, kamu kaynakları kullanılarak siyasi bir miting düzenlenmesinin ve katılımın zoraki yüksek tutulmaya çalışılmasının yanlış olduğunu dile getiren Tahtasız, “personele baskı yapmayı bırakın. İsteyen kendi arzusuyla zaten gelir” ifadesini kullandı.

BAŞKA PARTİNİN GENEL BAŞKANI DA GELİRSE AYNI ÇABAYI YİNE GÖSTERECEK MİSİNİZ?

“Başka bir siyasi partinin lideri geldiğinde aynı duyarlılığı gösterecek misiniz?” diye soran Tahtasız, “Kurum müdürleri tatil gününde insanlardan mitinge katılmalarını istiyor. Katılmayanları fişleyecekler mi? Bu personel üstünde baskı kurmaktır” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden personele gönderilen mesajda, “Değerli çalışma arkadaşlarım, malumlarınız Devlet Başkanlarının il ziyaretleri önemlidir. İller açısından istisnai ve tarihi günlerdir. Devletimizi ve milletimizi en üst düzeyde temsil eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Ağustos Cumartesi günü ilimize yapacakları toplu açılış töreni kapsamında en güzel şekilde karşılanması, misafir edilmesi ve uğurlanması hepimizin ortak arzusu olup toplu açılış törenine katılım konusunda hepinizden azami seviyede gayret beklediğimi özellikle ifade eder hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadeleri yer aldı. CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, tatil gününde çalışanların mitinge davet edilmesini eleştirerek, “Diğer kurumlarda da personele benzer şekilde mesajlar gönderildiğini düşünüyoruz” dedi.