İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ‘CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ sözleri Çorum İl Genel Meclisi’nde tartışmaya neden oldu.

Çorum İl Genel Meclisi Temmuz ayı oturumları bugün başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya başkanlığında düzenlenen toplantı da gündem dışı söz alarak konuşan CHP Grup Başkanı Yıldız Bek, Bakan Soylu’nun, ‘CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ sözlerini talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.

BEK: ŞEHİTLERİMİZ TÜM MİLLETİMİZİN ÖZ EVLADIDIR

Konuşmasında, Şehitlerin tüm milletin öz evlatları olduğunu kaydeden Bek, “Seçimlerin bitmesiyle ülkeyi fena halde geren, kutuplaşma ve ayrışma atmosferinden ve söylemlerden uzaklaşmak, gerilimleri yok edip, sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, İçişleri Bakanının talihsiz açıklaması buna gölge düşürmüştür. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil, tüm milletimizin öz evladıdır. Bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını umut ediyorum” dedi.

METEOĞLU: HEM ÖLDÜRECEK, HEM DE GELİP AĞLAYACAKSIN

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu ise Bek’in bu sözlerini karşın, “Terörü destekleyen, kol kola gezen kişilerin şehit cenazelerinde işi yoktur. Hem şehit edeceksin, hem de gelip ağlayacaksın” şeklinde açıklamalarda bulundu.

KAYA: MİLLETİ TAHRİK ETMEYELİM

Tartışmaların uzaması üzerine araya giren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise, tartışmaya son verilmesini isteyerek, “Milleti tahrik etmeyelim. Bu konuyu burada kapatalım” dedi.

GÜNGÖR: ŞİMDİ ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

Son olarak söz alan MHP Grup Başkanı Celal Güngör ise Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini kaydederek, “Hiçbir siyasi partinin terörü desteklediğini düşünmüyorum. Çünkü ülkemize yapılan her saldırı bir terördür. Bu dönemler bir birimize en ihtiyaç duyduğumuz dönemlerdir. Yahudilerin, ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar var. Bu oyunları bozmamasın tek şartı birlik ve beraberlikten geçmektedir” şeklinde konuştu.