TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünde bir araya gelen, İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Mecitözü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Metin Ayvaz, Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Mecitözü Süt Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Satılmış Köse projeye ait sözleşmeyi imzaladılar.

İl Koordinatörü Yalvaçer yeni bir yatırım için atılan imzalardan duyduğu memnuniyetini dile getirerek başladığı açıklamasında şunları söyledi: “Mecitözü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Metin Ayvaz ve yönetimi, 8. Başvuru Çağrımıza süt toplama ağlarını genişletmek için verdikleri projeyle TKDK olarak bizim Çorum’da ilk defa bir üretici birliğine destek vermemize vesile oldular. Başarıyla tamamlanan bu birinci yatırımın ardından şimdi 10. Çağrımıza 2 adet süt taşıma aracı ve 1 adet araç üstü süt taşıma tankı alımına yönelik yeni bir projeyle başvurdular. Toplam yatırım tutarı 1 milyon 431 bin lira olan bu projeye, 715 bin lira hibe ödeyeceğiz. Böylelikle Mecitözü Süt Üreticileri Birliğimiz her iki proje için toplamda 2 milyon 691 bin lira yatırım yaparak, 1 milyon 345 bin lira hibe almış olacak. Bu güzel girişimlerin diğer birliklere, kooperatiflere ve üretici örgütleriyle, vatandaşlarımıza örnek olacağını umuyorum. Kendilerini tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Başkanı Metin Ayvaz gerçekleşecek yatırımla ilgili şunları dile getirdi: “TKDK, ilçemizde birçok projeye destek verdi. Çiftçilerimiz makine ve ekipmanlarını yeniledi. Hayvancılık tesisleri ve yenilenebilir enerji yatırımları ilçemizde hayat buldu. Birlik olarak 8.Çağrıda ilk defa bizde bu desteklerden istifade ettik ve Çorum’da TKDK desteği alan ilk üretici birliği olduk. Geçen yıl tamamladığımız projemizle günlük 60 ton olan süt toplama kapasitemizi yeni kurduğumuz hatlar ve süt toplama merkezleriyle birlikte 74 tona çıkardık. 54 köyümüzde 1050 üyemize hizmet veriyoruz. Süt üretim kapasitemiz sürekli artıyor. Bu nedenle süt toplama ve taşımada yeni araç ve tank ihtiyacımız ortaya çıkınca 10.Çağrıya yeni bir proje başvurusu yapma kararı verdik. Bu projemizde alacağımız nakil vasıtaları ile aynı zamanda topladığımız sütü anlaşma yaptığımız süt işleme tesislerine artık kendi araçlarımızla naklederek ödediğimiz yüksek nakliye ücretinden de kurtulacağız. Bu da yine üreticimize ve birliğimize ayrı bir gelir olarak dönecek.

Çorum’da TKDK’dan ilk destek alan üretici birliği olmaktan gurur duyuyoruz. Biz bir kapı açtık ve bunun olabileceğini tüm üyelerimize gösterdik. Şimdi ikinci projemizin sözleşmesini imzaladık ve en kısa zamanda yatırımımızı tamamlayarak kağıt üzerindeki düşüncelerimizi fiiliyata geçireceğiz. Bize çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Çorum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’ye ve ilçe kaymakamımıza, TKDK yönetici ve çalışanlarına, birlikte hizmet vermekten gurur duyduğum yönetim kurulu üyelerimize ve bizlere güvenen ve güç veren birlik üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”