IPARD II-8.Çağrısında, makine ekipman ve süt taşımada kullanmak üzere araç alımını içeren projeleri desteklenen Mecitözü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Metin Ayvaz, beraberinde Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse ve Birlik Müdürü Serdar Karataş ile birlikte, İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer’e bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette yaptığı açıklamada Başkan Ayvaz şunları dile getirdi: “Mecitözü Süt Üreticileri Birliğimizin ihtiyaç duyduğu, 4 adet süt soğutma ve depolama tankı, 4 adet transfer pompası, 10 adet araç üstü süt taşıma tankı ve 4 adet süt toplama aracı için proje hazırlattık. 1 milyon 260 bin lira yatırım tutarlı projemizi 2020 Aralık ayında tamamladık ve TKDK tarafından 630 bin lira hibe ödememiz hesabımıza yatırıldı. Aldığımız makine-ekipman ve araçlarımızı üreticimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz.

Sürekli ziyaretimize gelerek bu yatırım konusunda bizi heveslendiren ve yönlendiren, gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta İl koordinatörümüz Mustafa Mansur Yalvaçer olmak üzere tüm Çorum İl Koordinatörlüğü personeline ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda birlik yönetim kurulu üyesi Satılmış Köse de yaptığı açıklamada: “TKDK, ilimizde faaliyete geçtiği günden buyana gerek ziraat odamızla, gerekse süt üreticileri birliğimizle sürekli irtibatta oldu. Her çağrıda bilgilendirme yaparak bizi bu proje konusunda cesaretlendirdi. İlçemizde birçok projeye destek verildi. Birçok çiftçimiz makine ekipmanlarını yeniledi. Hayvancılık tesisleri ve yenilenebilir enerji yatırımları ilçemizde hayat buldu. En sonunda süt birliğimize, dolayısıyla Mecitözü ilçemizde ve köylerimizdeki süt üreticilerimize de güzel bir destekte bulundu. Ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer de ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek başladığı açıklamasında şunları söyledi: “Mecitözü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Metin Ayvaz ve yönetimi, 8. Başvuru Çağrımıza verdikleri makine ekipman ve süt taşımada kullanmak üzere araç alımı projesiyle TKDK olarak bizim Çorum’da ilk defa üretici birliğimize destek vermemize vesile oldular. Bu güzel yatırımın; diğer birliklere, kooperatiflere ve üretici örgütleriyle, vatandaşlarımıza örnek olacağını umuyorum. Kendilerini tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.