Mecitözü ilçesinde Şeyhler-Hıdırlık Mahalleleri ve 16 Öz Bölgesi grup yolunda yapılan çalışmalardan dolayı İl Özel idaresi’ne teşekkür eden CHP İl Başkanı Tahtasız, söz konusu yolda inceleme yaparak basın açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’ya seslenen Tahtasız, “tüm belediyeler bizim, sorunları da bizim ortak sorunumuz. Hiçbir belediyemizi diğerinden ayırmadan, eşit şekilde hizmet götürelim. Hangi partili olursa olsun tüm belediye başkanlarının ortak amacı ilçeye, halka tarafsız hizmet götürmektir” diye konuştu.

Tahtasız, CHP olarak birleştirici, sorun çözücü bir politika yürüttüklerini vurgulayarak, “Halkımız bizlerden ortak hareket etmemizi bekliyor. Halkımız sesine kulak verelim ve yıllardır çözülemeyen sorunları hep birlikte omuz omuza çözmek için bir araya gelelim” ifadesini kullandı.

CHP İl Başkanı Tahtasız, açıklamasında şunları söyledi:

“Mecitözü ilçemizde 7 km’lik Özel İdaremizin yapmış olduğu köy yolundan dolayı emeği geçen ve yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.

Sayın Ahlatçı;

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü olarak birleştirici, sorun çözücü bir politika yürütüyoruz.

Çorum’un ve Çorumlunun yararı için;

Çorum’umuzun gelişmesi için ve yeniden Anadolu kaplanı olması için

18 yıldır çözülemeyen tren yolu, havaalanı, güney çevre yolu, Çorum içi trafik sorununun çözülmesi gerekiyor.

İstihdamı artırmak için Organize Sanayimize tramvay yolunun biran önce yapımının gerçekleşmesi gerekiyor. İmarda yapılacak değişiklikler için bugünden çalışmaya başlanmalıdır.

Ayrıca Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, STK’larımız ve Organize Sanayi yönetimimizle beraber çevre illerdeki iş insanlarımız ziyaret edilerek, Çorum Organize Sanayinde üretim yapmaları için çağırmalı ve kolaylıklar sağlamalıyız.

Altyapı çalışması hazır olan 1 milyon metrekare alanı tesisler ile doldurmalıyız.

Bunun içinde Organize Sanayinde altyapı için verilen kredi desteğinin üst yapı için de verilmesini sağlayalım.

Turizmin gelişmesi için Alacahöyük projesi, Boğazkale projeleri, gölün yazı projesini tamamlayalım. Alaca’daki Hüseyin Gazi Türbesini ve Sungurlu Yörüklü köyündeki 590 yıllık tarihi camiyi koruyalım.

Çorum Belediyesinin Çorumluya daha iyi hizmet edebilmesi için yarım kalan hizmet binasını da tamamlayalım. Çorum içi trafik sorununu da birlikte çözelim.

13 ilçe, 2 belde ve 749 köyümüzün içme suyu, kanalizasyon, yol ve tarımsal sulama suyu problemlerini de çözelim.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü olarak birleştirici, sorun çözücü bir politika yürütüyoruz.

Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan Çorum ve Çorumlunun yararına olan tüm projeleri çözmek için Sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla, Milletvekillerimizle, STK başkanlarımız ve İl başkanlarımla beraber bakan ve yetkililerle görüşmeye hazırım.

Halkımızda bizden bunları bekliyor.

Halkımız sesine kulak verelim ve yıllardır çözülemeyen sorunları hep birlikte omuz omuza çözmek için bir araya gelelim.”

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Mecitözü İlçe Başkanı Ahmet Bilgin, İl Genel Meclis Üyesi Özcan Çetin ve bazı partililerle birlikte Öz Bölgesi Yolunda inceleme yaptıktan sonra ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.