Mecitözü’nde yapılan yeni yol çalışması ile ilgili olarak Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı’nın “Mecitözü Belediyesi yapmadı biz yaptık” açıklaması üzerine basın açıklaması yapan Mecitözü Belediye Başkanı Aylar, bu yolun Mecitözü Belediyesi tarafından yapılması yükümlülüğü olmadığını, hukuki anlaşmazlık varsa da bunu mahkemelerin çözeceğini belirtti.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve CHP Mecitözü İlçe Başkanı Ahmet Bilgin’in de katılımı ile basın açıklaması yapan Başkan Aylar, şu ifadelere yer verdi:
“Bahsedilen yol 16 köyü birbirine bağlayan ana arter yol olup, İl Özel İdaresinin kontrolündedir.Buradaki anlaşmazlık daha önceki su projesinin yoldan geçmesinden kaynaklanmaktadır. Önceki dönemde Belediye ve İl Özel İdaresi arasında hukuki hatalar yapılarak ana arter asfalt yol altından su geçmemesi gerekirken, bu şekilde bir protokol yapılmıştır.Bu yolun Mecitözü Belediyesi tarafından yapılması yükümlülüğü yoktur. Hukuki anlaşmazlık varsa da bunu mahkemeler çözecektir.Bu yolu da Çevre Şehircilik 500 bin TL, İl Özel İdaresi 250 bin ayırarak yolun devlet tarafından yapıldığını belirtmiştir. Onun için ki biz kim yapmış ise ona teşekkür ederiz. Devleti kurumlar yönetir, siyasi erkler temsil eder, şu anda Ak Parti yapar yarın da halk CHP’yi seçer CHP yapar. Onun için bu yolu devletimiz yaptığı için devletimize teşekkür ediyoruz. Keşke Sayın Yusuf Ahlatçı ‘Belediye yapamadı biz yaptık’ değil de ‘devletimiz bu yolu yaptı’ deseydi. Bizi inciten cümle bu olmuştur. Kendisine eksik veya yanlış bilgi verilmiş. Bu yol İl Özel İdaresi’nin kontrolünde olan bir yoldur. Bu yol belediyenin yolu değildir, belediyenin yolu olsaydı biz yapardık.Doğalgazın geçtiği 50.000 metrekare yolu biz yeniden parke taşı döşedik. Biz teşekkür etmesini biliriz. Çorum Belediye Başkanı söz verdiği 450 metre yolu asfalt döktüğünde de Çorum Belediye Başkanına il başkanımla birlikte teşekkür etmesini biliriz.”