Çalışma kapsamında Mecitözü ve köylerine ziyaretler düzenleyen teşkilat, vatandaşlarla bir araya geldi ve eylem planını hakkında açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan 100 yıl önce İzmir İktisat Kongresi ile tarım politikasının temel ilkesi “Milli ekonominin temeli ziraattır” şeklinde belirlemiştir. Kendi parası ile toprak satın alarak  çiftlik ve çiftçilik yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Atatürk Orman Çiftliği” tarıma, ziraata örnek olmuştur. Ancak 20 yıllık Ak Parti yıkım iktidarında tarım milli ekonominin temeli olmaktan çıkmış, çiftçi mağdur edilmiştir' ifadelerini kullandı.

Orhan Vargeloğlu, 'Görüyoruz ki ülkemizde ve şehrimizde tarım unutulmuş, çiftçi cezalandırılmıştır. Çorum gibi tarımın merkezi olan ilimizde ihtiyacımız olan ziraat fakültesi açılmamış açılamamıştır. İktidarın yereldeki yetkilileri  ve bürokratları ziraat ve tarıma önem vermesi gerekirken şaşalı bir şekilde havuz temeli atmakta ve yüzme hayalleri kurmaktadır. bugüne kadar Çorum, Sungurlu, Boğazkale, İskilip, bugünde Mecitözü ilçemizde halkımıza partimizin Tarım Eylem Planını anlattık, yine görev aldığımız 26 Haziran 2020 tarihinden bugüne ilçelerimize 120 e yakın ziyaret gerçekleştirdik.

Türkiye’de ilk kez bir muhalefet partisi iktidarının ilk 90 ve 360 gününde izleyeceği yol haritasını, tüm aşamaları ve bütçelendirmesi ile kamuoyuna açıklıyor dedi ve planlarını açıkladı ;

‘Ziraat Bankası yeniden çiftçinin bankası olacak’

Tarımda kendine yeten ve ihracatçı bir Türkiye

‘Gübre maliyetinin yarısını destek olarak vereceğiz’

‘Tarım liselerini açacağız’

‘Sulu tarım yapan çiftçinin gelirini en az üç katına çıkaracağız’

‘Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye varan destek vereceğiz’

Deva Partisi olarak biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce çizdiği politikayı benimseyeceğiz ve ülkemizi tarım ülkesi yapacağız' dedi.