Çorum’un Mecitözü İlçesi’ne bağlı Sorkoğan Köyü kurucu sülalelerinden biri olan “Cin Mıstık” lakaplı Mustafa Atak’ın torunları buluştu.
Ramazan Bayramı’nın ikinci günü gerçekleştirilen buluşma Sorkoğan Köyü “Düldüzü” mevkiinde gerçekleşti. Cin Mıstık’ın torunları Güngör Atak, Selahattin Atak, Mehmet Atak ve Ali Dalkıran’ın öncülüğündeki buluşmada torunlar, damatlar ve birkaç kuşaktan oluşan çocuklar biraraya geldiler.

Uzun yıllardır birbirini görmeyen akrabalar hasret giderirken, birbirlerini tanımayan torunları da tanışma fırsatı buldular.
5’i erkek, 10’u kız olmak üzere 15 çocuk babası olan Cin Mıstığın, 350 torunu tespit edildi. Davet edilen torunların yaklaşık 150’si ilk kez düzenlenen ve bundan sonra da her yıl gerçekleştirme kararı alınan buluşmaya katıldı.
Torunların bazıları uzun yıllardır gelmedikleri baba ocağı topraklarda bulunmanın manevi hazzına varırken, yeni kuşak torunlar da “bizim de bir dede toprağımız varmış” duygusunu yaşadılar.

Sunuculuğu organizasyon sorumlusu Güngör Atak’ın yaptığı buluşmada tüm katılımcılar tek tek tanıtıldı. Toplu halde kurulan sofrada yemek yiyen torunlar, daha sonra müzik eşliğinde halay çekip, oynadılar.
Cin Mıstığın damatlarından şair Rıza Hardal günün anısına bir şiir yazarken, Hardal’ın şiirini oğlu İsmail Hardal seslendirdi.

Hayatta olmayanların da anılarak yadedildiği buluşmada emeği geçenlere teşekkür edildi.
Cin Mıstığın torunları, bir daha buluşmak dileğiyle Sorkoğlan Köyü’nden ayrıldılar.