Güncel

MEB duyurdu: 903 personel alımı için başvurular haftaya başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 27 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla 903 yeni personel alacağını duyurdu. Başvuru süreci ve kadro detayları resmen netleşti.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı, farklı illerdeki eğitim ve uygulama merkezlerinde görevlendirilmek üzere toplam 903 sözleşmeli personel alımı yapacak. Karara ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 2 Mart ile 6 Mart tarihleri arasında alınacak, sonuçlar ise 13 Mart’ta ilan edilecek.

Alım yapılacak iller ve kadrolar

Personel alımı; Ankara, İstanbul, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kayseri, Mersin, Rize, Sivas, Tokat ve Aksaray’daki merkezlerde gerçekleştirilecek. Farklı meslek gruplarında istihdam sağlanacağı bildirildi.

Alım yapılacak kadrolar arasında diyetisyen, elektrik, bilgisayar ve sıhhi tesisat teknisyeni, koruma ve güvenlik görevlisi, büro personeli, şoför, kaloriferci, aşçı, kat görevlisi ve yardımcı hizmet personeli yer alıyor. Görevlendirmeler sözleşmeli statüde yapılacak.

Başvuru süreci ve takvim

Adaylar başvurularını 2 Mart ile 6 Mart tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Başvuru şartları, kadro dağılımı ve diğer ayrıntılar yayımlanacak kılavuzda yer alacak.

Alıma ilişkin başvuru kılavuzu meb.gov.tr ve personel.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanacak. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçların 13 Mart 2026 tarihinde ilan edilmesi planlanıyor.