Tv8 ekranlarında heyecan dolu bir MasterChef bölümü daha geride kaldı. Bu kez menüde Antalya piyazı vardı. Antalya piyazını evde denemek isteyenler için adım adım tarifi ve gerekli malzemeleri sizler için derledik.

MasterChef’te bu akşam dokunulmazlık mücadelesi yaşanıyor ve izleyiciler, ünlü Antalya piyazı tarifini merak ediyor. Tahinli ve lezzetli Antalya piyazı, sıradan piyazlardan farklı olarak yoğun kıvamlı sosuyla dikkat çekiyor. Peki, Antalya piyazı nasıl yapılır ve hangi malzemelerle hazırlanır? İşte Antalya piyazı tarifi…

MasterChef Türkiye'de Portekiz gecesi: Dobrada à Moda do Porto tarifi! MasterChef Türkiye'de Portekiz gecesi: Dobrada à Moda do Porto tarifi!

Antalya Piyazı Malzemeleri

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet haşlanmış yumurta
1 adet büyük kuru soğan (piyazlık doğranmış)
1 adet domates (doğranmış)
1 adet yeşil biber (ince doğranmış, isteğe bağlı)
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı sirke
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz

Antalya Piyazı Nasıl Yapılır?

Antalya piyazının kendine özgü sosunu hazırlayarak başlıyoruz:

Sosu hazırlayın: Küçük bir kasede tahin, sirke, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Sos yoğun kıvamdaysa, az miktarda su ekleyerek açabilirsiniz.
Fasulyeyi ve sebzeleri bir araya getirin: Haşlanmış kuru fasulyeyi geniş bir kaseye alın. Üzerine piyazlık doğranmış kuru soğan, domates, yeşil biber ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.
Sosu ekleyin: Hazırladığınız tahinli sosu fasulye karışımına dökün ve tüm malzemeler iyice karışana kadar harmanlayın.
Sunum yapın: Üzerine dilimlenmiş haşlanmış yumurtaları yerleştirin, pul biber serpiştirerek servis edin.