Yurt İdaresinden yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde kız yurdunda yaşandığı iddia edilen asılsız haberlerin paylaşıldığı ifade edildi. Paylaşılan haberlerin tamamen asılsız ve mesnetsiz olduğu vurgulanan açıklamada, öğrenciler arasında yanlış anlamadan kaynaklanan bazı olayların gerçekmiş gibi lanse edildiği kaydedildi.

Yurtta hiçbir suretle iç ve dış güvenlik zafiyetinin olmadığı belirtilirken, yurtta 24 saat nöbetçi memurun bulunduğu ve 2 tane bayan güvenlikçinin 24 saat görev yaptığı ifade edildi.

Yurtta hizmet kalitesinden hiçbir şekilde taviz verilmediği vurgulanırken, öğrencilerin konforu ve güvenliği için her türlü çalışmanın yapıldığı aktarıldı.

Yurt İdaresi tarafından durumun takip edildiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Sungurlu Kız Yurdunda gece saatlerinde ortaya çıkan maskeli, siyah giyimli bir şahısın odaların kapılarına resim çizdiği, sayılar yazdığı, uyuyanları izlediği ve uyuyan öğrencilerin başında Kur’an okuduğu iddia edilmişti.

İddialar arasında maskeli kişiyi gören öğrencilerin baygınlık geçirdiği ve öğrencilerin kendi arasında nöbet tuttuğu iddasıda yer almıştı.