Kuruçay bölgesinde yaptırılan TOKİ konutlarının anahtar tesliminde konuşan Başkan Aşgın, “Burası siyaset meydanı değil, burası icraat meydanı. Mağdur edebiyatı yapmaya gerek yok” dedi.

Aşgın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Devletlerin zor zamanları vardır. İnsan hayatında olduğu gibi devletlerin hayatlarında da düz bir çizgi yoktur. İnişler ve çıkışlar vardır. 2.5 yıl pandemiyle mücadele ettik. Ardından büyük bir deprem yaşadık. Bunu şunun için anlatıyorum;  zor zamanlarda birlik ve beraberlik olur, siyaset olmaz. Siyaset bir kenara bırakılır. Bu yapılan güzelliklere kimsenin halal getirmesine müsaade etmemiz lazım. Geç olur, güç olur ama mutlaka olur bizim için önemli olan bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın minarelerde okunması, devletimizin bekası. Çok ayıp bir şeydir siyaset yapmak, böyle zor ve sıkıntılı günlerde.  Şu an İsrail'de İsrailliler Netanyahu'nun etrafında toplanıyor, gavur böyle yapıyor. Niye biz zor zamanlarda birlik olamıyoruz. Onu kışkırt, bunu kışkırtarak siyaset olmaz. 6 Şubat'ta büyük bir deprem yaşadık. Daha üzerinde 6 ay bile geçmemiş. 11 tane ilimiz yerle bir olmuş. 50 bin tane şehit vermişiz. Cenazelerimizi kaldırmışız, acımız var daha cenaze kalkarken siyaset peşinde koşmak bu bize yakışmaz. Bu yeryüzünün en yüce milletimize yakışmaz.

Kontrolden çıkan tır aydınlatma direğine ve duvara çarptı Kontrolden çıkan tır aydınlatma direğine ve duvara çarptı

Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Eğer onun liderliği olmasa, dirayeti olmasa şu an bu törenleri kimse yapamaz. Amerika eğer pandemiden sonra deprem yaşasaydı böyle bir açılış olmazdı.  1 yıl sonra olsun yeter ki bayrağımız dalgalansın, yeter ki devletimizin yürüyüşü devam etsin emeklilerimiz böyle düşünmez mi?

Burası siyaset meydanı değil, burası icraat meydanı. Mağdur edebiyatı yapmaya gerek yok. Evet emeklilerimiz sıkıntı da mı? Bunu biliyoruz. Zaten her gün emeklilerimizle beraberimiz. Emeklilerimizle biz dertlenmiyoruz da başkaları dertleniyor öyle mi? Tayyip Erdoğan'ın tek derdi milleti, tek derdi devleti. Bunların hepsi yapılır. Dolayısıyla aranıza kimsenin girmesin müsaade etmeyin. Milletimizle, emeklilerimizle, Recep Tayyip Erdoğan'la, Halil İbrahim Aşgın'la fitnenin, fesadın girmesine müsaade etmeyin. Yaparsa AK Parti yapar, Recep Tayyip Erdoğan yapar. Gerisi ancak boş laf yapar. Boş laflara itibar etmeyin."