Çorum’un Laçin ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla anlamlı bir sergi düzenlendi.
Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Özel Çorum Bakım Merkezi işbirliği ile düzenlenen sergide Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik olarak düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru çalışmalar görücüye çıktı.
Programa AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Laçin Kaymakamı Hasan Taş, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Laçin Halk Eğitim Müdürü Bekir Özdemir, Özel Çorum Bakımı Merkez Müdürü Mahmut Güngören, kurum idarecileri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, Özel Çorum Bakım Merkez sakinleri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, halk oyunları gösterisi, semazen gösterisi, şiir ve Engelliler Korosu tarafından seslendirilen koro ve solo şarkılarla devam etti.
Programda Özel Çorum Bakım Merkezinde kalan yetişkinlerin sandalye kapma ve yumurta yarışması görülmeye değerdi.
Program günün anısına yaş pasta kesimiyle sona erdi.
Programda bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, her insanın birer engelli adayı olduğunu belirterek, “her insan bir engelli adayıdır. Bunun bilinciyle hareket ediyor ve yaşıyoruz.
Engellilerde sıcaklık, sevgi, yaşama tutunma amacı insanlara büyük mutluluk veriyor.
Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Bilindiği gibi ülkemizde Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanmaktadır. Engellilik dünyamızın genel bir sorunu olduğu için engelliler haftası sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere bağlı 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir.
Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletimizin resmi kurumlan ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar.
Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Onları daha iyi anlamak için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır.
Engellilere acıyarak değil, onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olmalıyız. Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Özel Çorum Bakım Merkezi işbirliği ile yapılan bu programı farkındalık oluşturması bakımından son derece anlamlı buluyor ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Laçin HEM Müdürü Bekir Özdemir ise yaptığı konuşmada “Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Özel Çorum Bakım Merkezinde yetişkinlere yönelik olarak şuana kadar 26 adet kurs açılmış olup kurumlar arası iş birliği ve diyalog en üst düzeydedir.
2016-2017 Öğretim yılında, Özel Çorum Bakım Merkezinde bulunan kursiyerlere Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından el becerilerini geliştirmek amacıyla mum üretimi, el sanatları, müzik ve folklor gibi kurslar açılmıştır.
Bakım merkezinde hayatlarını sürdüren kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri çok anlamlıdır. Öyle ki kurs saatlerini kurs günlerini sabırsızlıkla bekliyorlar, mutlu oluyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor” ifadesini kullandı.