Elif Aykaç yaptığı projesi hakkında bilgi verirken, temel amacının arkadaşları arasında şiir sevgisini ve okuma alışkanlığını geliştirmek olduğunu ifade etti.

Elif Aykaç Türk Dili ve Edebiyatı Dersi’nden performans ödevi aldığını, ödevin hazırlık safhasında Öğretmeni Murat Albayrak’ın, yazı türü bir ödevden ziyade görselliği ve materyal oluşturabilecek bir ödev istemesi üzerine çalışmalarına başladığın söyledi.

Aykaç, “Bahçelerindeki ağaçların budanması esnasında böyle bir çalışma yapmak aklıma geldi. Proje ödevi içinde M.Akif Ersoy, N.Fazıl Kısakürek, Orhan Veli, Özdemir Asaf gibi on beş şairin küçük zarfların içinde dallara asılmış toplamda 100 şiirinin olduğunu, nasıl ağaçların ürünleri meyveleri ise şiirlerinde insanların duygu ve düşüncelerini ifade ettiği meyvelerdir” dedi.

Arkadaşlarından da şiir ağacına katkıda bulunmak isteyenlere yardımcı olacağını ve böylelikle ağaçlarının meyvelerinin bollaşacağı ve bereketleneceğini, böyle bir ödev hazırladığı için ve öğretmenlerinin arkadaşlarının ilgisini çekebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Lâçin Çok Programlı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Murat Albayrak ’da, “Öğrencilerinde edebiyat derslerine ilgiyi artırmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile performans ödevlerinde farklı örnekler teşkil etmesini amaçlamaktayız” ifadelerine yer verdi.

Okul Müdürü Muzaffer Çelik ’de öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek bu tür etkinliklerin artarak devamını diledi.