Laçin İlçe Halk Kütüphanesi 2021-2022 eğitim ve öğretim dönemine Bilgi Okuryazarlığı Eğitimi Projesi ile başladı. İlçe Halk Kütüphanesi Kurum Amiri Türkan Yılmaz tarafından hazırlanan ve Laçin Kaymakamı Pınar Uz tarafından uygulanması desteklenerek başlatılan proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm devlet okullarının, kütüphaneye yapacakları ziyaretlerin program içeriği ve takvimi belirlendi.

Hazırlanan projede, tüm sınıf düzeylerinden gerçekleştirilecek ziyaretler ile öğrencilere Laçin İlçe Halk Kütüphanesi tanıtılması, öğrencilerin kütüphane üyeliklerinin yapılması, öğrencilerin kitap ödünç alıp- verme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Kütüphane Kurum Amiri Türkan Yılmaz tarafından bilgi okuryazarlığı eğitimi verilerek öğrencilerin doğru bilgiye en hızlı ve en doğru şekilde ulaşabilmesi sağlanacak.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Özellikle köy okullarının da kütüphaneye gelişlerinin programlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ile eğitimde fırsat eşitliğinin tüm ilçe sınırları içerisinde sağlanması hedeflenmiştir. Proje bu hafta uygulamaya geçirilerek, kütüphane ziyaretleri ve bilgi okuryazarlığı eğitimleri başlamıştır” denildi.