Laçin ilçesinde görev yapan Türkiye’nin en genç kadın kaymakamı Emine Karataş görevinden ayrılıyor.

Aksaray’ın Eskil ilçesinde 4 ay süreyle Kaymakamlık yaptıktan sonra Çorum’un Laçin ilçesine tayini çıkan Karataş, yaklaşık 15 aydır görev yapıyordu. Türkiye’nin en genç kadın ünvanına sahip olan Karataş, Ankara’daki kaymakamlık kursuna katılmak üzere ilçedeki görev süresinin dolmasıyla birlikte görevinden yakın zamanda ayrılacak. İlçede görev yaptığı sürece başarılı çalışmalara imza atan genç kaymakam, koronavirüsle mücadelede örnek çalışmaya imza atarak ilçede vaka sayılarını sıfırlamıştı.

Genç kaymakam ilçeden ayrılamadan önce Vali Mustafa Çiftçi’ye de veda ziyaretinde bulundu. Çorum’da 15 ay boyunca hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Karataş, ilçeden ayrılmanın da hüznünü yaşadığını söyledi. Vali Mustafa Çiftçi de genç kaymakama Çorum’da yaptığı görev süresince başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

KORONAVİRÜS VAKALARINI BİTİREN KAYMAKAMDI

11 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizi ve Çorum'u etkisi altına alan koronavirüs salgınında Laçin Kaymakamı Emine Karataş aldığı önlemlerle ön plana çıkmıştı. Ülkenin salgınla mücadelede  en kötü illerinin başında gelen Çorum'da, Emine Karataş görev yeri olan Laçin'de aldığı önlemler ve yaptığı denetimlerle ilçede koronavirüs vaka sayılarını sıfıra indirmişti.