Çorum da ilk defa, Japonlar, Laçin Belediyesine hibe vererek Laçin kadınları için mesleki eğitim merkezi sağlanması için bina yapılacak.

Belediye Başkanı İdris Görükmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Programı Kapsamı’nda başvurduklarını, Türkiye çapında başvuru yapan 1000’ e yakın proje içerisinde 20 projenin kabul edildiğini ve ön değerlendirilmesi kabul edilen projeler arasında 6. sırada yer aldıklarını belirtti.

Projenin amacını açıklayan Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez, “İlçedeki kadınların mesleki eğitimlerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak. Kadınların Kooperatifleşmesini sağlayarak ürünlerini kolayca pazarlayabileceği ortam hazırlamak için proje hazırlanmıştır. 2 dönümlük alana 200 m2 2 katlı Laçin Belediyesi Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi yapılacaktır. Laçin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortak olduğu projede Yiyecek İçecek Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Giyim Atölyesi, Tarım ve hayvancılık atölyesi mevcut olacaktır.02.10.2020 tarihinde Japonya büyük elçiliği diplomatı ve ekibi ilçemizi ziyaret edeceklerdir. Projeyi yazan, projeye katkı sunan, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederim” dedi.