Japonya Büyükelçiliğinin Yerel Projelere Hibe Programı 2020 yılı başvuruları arasından ön değerlendirmeyi geçen “Laçin Belediyesi Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Sağlanması Projesi” kapsamında Laçin’i ziyarette bulunan, Diplomat ve Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Katip Akifumi Doma ve Yerel Projelere Hibe Programı Danışmanı Fatma İskan, Laçin’de incelemelerde bulundu.

Japon Diplomat öncelikle Belediye Başkanı İdris Görükmez’ i makamında ziyarette bulundu.

Laçin Belediye Başkanımız İdris Görükmez Valimiz Mustafa Çiftçi’ nin selamlarını ileterek , hediyelerini takdim etti.

Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez Belediye tarihinde ilk defa uluslararası bir hibe başvurusunda bulunduklarını belirterek, hazırlanan projenin istihdam anlamında çok önemli bir adım olduğunu söyledi

Görükmez, “Japon Büyükelçiliğine yaptığımız proje doğrultusunda ilçemizdeki kadınlarımızın iş imkanı oluşturacak mesleki eğitimin gerçekleştirilmesi ile hiçbir iş deneyimi olmayan, meslek edinememiş, meslek edinmede geç kalmış kadınların istihdam edilebilirliği ve bölgedeki toplumsal ve ekonomik refahın arttırılması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Ziyaret esnasında Projeyi hazırlayıp sunan Laçin Halk Eğitim merkezi Müdürü Bekir Özdemir ve Proje koordinatörü Murat Ülker de hazır bulundu. Karşılıklı olarak projenin tüm detayları Japon yetkilileriyle ele alındı.

Karataş ile Yeşil Göl ziyaret edildi

Daha sonra Laçin Kaymakamı Emine Karataş ile yeşil göl ziyaret edildi.Yeşil göl de yapım aşamasındaki organik ürünler ve hediyelik eşyaların satışa sunulacağı dükkanlarda incelemede bulunuldu.

Akifumi Doma Projenin inşaatını yapılacağı yeri, Laçin ilçesinin mahallelerini ve Laçin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.

Proje kapsamında ilçeye gelen Japon Diplomat Akifumi Doma gerek yapılan çalışmalara, gerekse de Laçin Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezinin inşa edileceği alana, Laçin’in yerleşim yerine, Laçin’in yeşil doğa yapısına, havasına ve saklı cennet Yeşil Göl’e hayran kaldıklarını, gösterilen samimi ilgi ve alakaya teşekkür ettiklerini ailesi ile tekrar geleceğini, Japonlara tavsiye edeceğini söyledi.