Aydın’da ki bir kız öğrenci yurdunda meydana gelen asansör kazasında Osmancıklı öğrenci Zeren Ertaş, yaşamını yitirdi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan kız öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisi Osmancıklı Zeren Ertaş, olduğu tespit edildi.

Motosiklet ve otomobil çarpıştı Motosiklet ve otomobil çarpıştı

Aydın’da KYK yurdunda öğrencilerin ‘defalarca uyardık’ dediği arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan Zeren Ertaş, duvarla asansör arasına sıkışarak hayatını kaybetti. Kaza haberini alan öğrenciler de olay yerine gelerek tepki gösterdi.

Olay KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. Öğrenci yurdu binasında bulunan asansör iddiaya göre fazla yükü kaldıramayınca bir kat aşağıya doğru hareket ederek, zemine düştü.
Asansörün hareket etmesi ile birlikte paniğe kapılan kız öğrenci, hareket eden asansörden dışarı çıkmak isteyince duvarla asansör arasına sıkıştı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri kız öğrencinin hayatını kaybettiğini tespit etti.

İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından yaşamını yitiren kız öğrencinin cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Asansörde bulunan diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Olayda 15 öğrenci ise yaralandı.

Asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın Osmancık Kargı Köyü’nden olduğu öğrenildi.

YURT MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yurt müdürünün ise açığa alındığı kaydedildi.

ACILI BABADAN ÇORUMLU VALİYE TEPKİ

Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş, Aydın Valisi Çorumlu hemşehrimiz Yakup Canbolat’a “Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı” dedi.

Bu arada Zeren Ertaş'ın 3 gün önce CİMER'e asansör arızası ile ilgili yazdığı şikayet ortaya çıktı. Genç öğrencinin cenazesi KYK yurdunun battaniyesine sarılarak ceset torbasıyla beraber yurttan çıkarılırken yurtta kalan öğrenciler sinir krizi geçirdi. Ertaş'ın sınıf arkadaşları yurt yönetimini protesto için olay yerinde toplanarak duruma tepki gösterdi. Alınan bilgiye göre Savcılık tarafından kaza ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.