Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk, ‘Gün geçtikçe akıllara durgunluk veren, hayatın gerçek ve temel düzenine aykırı sorunların içine gömülüyoruz. Koskoca ülkede 2022 çağında ''EKMEK SORUNUNU'' konuşacaksınız deselerdi heralde güler geçerdik. Ancak üzülerek söylüyoruz ki "KURU EKMEK" bile lüks hale geldi’ ifadesinde bulundu.
Geçen hafta kamuoyuna bayat ekmek konulu bir yazı paylaştıklarını hatırlatan Deva Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, açıklamasında şunları dile getirdi:
Ekmek ve Pide fırınları ile görüştüğümüzde Günlük Ekmek satış adetlerinin yarı yarıya düştüğü söyleniyor. Halk Ekmek önlerinde oluşan kuyruklar hepinizin dikkatini çekmiştir.  Fırın ve Pideci Esnafı  kendilerinde Ekmeğin 2,75 TL Halk Ekmek’ te ise 1,75 TL. olduğunu, arada Bir TL fark var, bu rakam günde 5-10 Ekmek tüketen evleri düşündüğümüzde ciddi maddi külfet doğuruyor ve insanımız geçinebilmek için ekonomik davranmak zorunda kaldığını, yavan ekmekten bile tasarruf yapmak zorunda bırakıldığını dile getiriyorlar.
Vatandaşın temel ihtiyacı olan günlük ekmek’ten dahi tasarruf etme noktasına geldiğimiz bugünlerde, Ülkemizde parası olan belli bir zümre, dolar talep etmesin ellerindeki parayı devlet’te TL olarak tutsunlar diye, ekmeğinden tasarruf etme noktasına gelmiş vatandaşın ve tüm ülkemizdeki kurum, kuruluş, özel sektörlerin kazanımları ile oluşan  kaynağı belli bir zümreye Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve Gelir Endeksli Senet (GES) adlarında dağıtılması büyük bir haksızlık olduğunu ve bu zamana kadar çözüm olmadığını görüyoruz.
İktidar KKM ve GES ile Enflasyon ve Döviz kurunu kontrol edebileceğini zannediyor, Ekonomik ve finansal beka soru ile karşı karşıya olduğumuzun farkında değiller. CDS kredi notumuz 836 baz puana çıkmış durumda. Bu bilinçsiz EKONOMİ modeli ile gidersek, İflas etme riskine göre Dünya da ikinci sırada yer alıyoruz. Devlet olarak iç borçlanmanın en dibine demir atmışken, vatandaşa, esnafa kredi muslukları kapatarak siz borçlanmayın, Ama İşinizi, Ticaretinizi devam ettirin diyor. Talep Enflasyonu olduğunu, talebi azaldığı zaman enflasyonu kontrol edebileceklerini zannediyorlar.
Halbuki ülkemizde talep değil MALİYET kaynaklı ENFLASYON var! İş dünyasına, üreten Sektörlere gidip sorarlarsa hammadde, emtia ve enerji kaynaklı maliyetlerinin yükseldiğini kendilerine aktaracaklardır. Tezgahda satışa sunulan ürünün fiyatını tezgahtarı sıkıştırarak düşüremezsiniz! Bu bir mobbing düzenidir. Bu durumda sadece ve sadece tezgahtarın işi bırakmasını sağlamış olursunuz, tezgahtara gelmeden ilgili ürünün maliyet kalemlerini ele alıp buralarda destek, çözüm bulabilirseniz ancak o zaman ürün tezgaha uygun fiyata gelecektir.
Sorunu anlamadan Çözüm bulamazsınız, Deva Partisi olarak Sorunları ve nedenlerini biliyoruz, çözümlerimiz hazır, tarımdan ekonomiye, çevreden yüksek öğrenime, KHK’dan Adil Yargı’ya kadar 10 tane eylem ve çözüm planlarımız hazır.

Vatandaş ekmek derdinde İktidar Eğlence peşinde!
Her fırsatta esnaf halinden memnun açıklamalar yaparak milletin derdini, ekonomik sıkıntıyı GÖZARDI eden sayın milletvekillerini de gerçekleri göstermeye, halkın arasına ve halk ekmek kuyruklarını ziyaret etmeye davet ediyoruz !’