Güncel

Kursiyerlere günlük 1.079 TL ödenecek: Yüzde 60'ı istihdam edilecek

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101) ve Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı kapsamında yeni bir mesleki eğitim kursu başlatılacak.

Abone Ol

İmzalanan protokol doğrultusunda 25 kursiyer, “Perakende Satış Elemanı (Tezgahtar)” mesleğinde eğitim alacak. Toplam 100 gün ve 750 saat sürecek programda kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilecek.

Eğitimler mağazalarda uygulamalı yapılacak

Program kapsamında kursiyerler, teorik derslerin yanı sıra belirlenen A101 mağazalarında uygulamalı çalışma imkânı bulacak. Böylece katılımcıların perakende sektöründeki iş süreçlerini yerinde öğrenmeleri ve mesleki deneyim kazanmaları sağlanacak.

Eğitim sonunda gerçekleştirilecek sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

Günlük 1.079 TL ödeme yapılacak

Kursa katılanlara, eğitim aldıkları her gün için İŞKUR tarafından 1.079 TL ödeme yapılacak. Ayrıca kursiyerlerin program süresince genel sağlık sigortası primleri de karşılanacak.

Kursun 23 Temmuz 2026 tarihinde başlayacağı ve 19 Kasım 2026 tarihinde tamamlanacağı bildirildi.

En az yüzde 60’ı istihdam edilecek

Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerin en az yüzde 60’ının Yeni Mağazacılık A.Ş. bünyesindeki A101 mağazalarında istihdam edilmesi planlanıyor.

NİYEP kapsamında düzenlenen kursla, perakende sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması ve iş arayanların mesleki eğitim yoluyla istihdama kazandırılması hedefleniyor.