Çorum Belediyesi bir yandan cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmasını sürdürürken, diğer yandan su kaynaklarına da katkı sağlıyor. Toplanan karları Çomar Barajı’na taşımaya başlayan Çorum Belediyesi ekipleri bu güne kadar 2 bin kamyon kar taşıyarak baraj havzasında kar tepeleri oluşturdu.

Çomar Barajı’nda incelemelerde bulunan Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 30 kamyonla 24 saat Çomar Barajı’na kar taşıdıklarını belirterek, “Şu ana kadar yaklaşık 2 bin kamyon karı Çomar Barajı havzasına taşıdık. Bu çalışma hummalı şekilde devam ediyor. Bu çalışmamızın suyla ilgili sorunlarımıza da katkıda bulunacağını düşünüyoruz.” dedi.Türkiye’de geçtiğimiz yıl kuraklıktan en şok etkilenen illerin başında Çorum’un geldiğini hatırlatan Başkan Aşgın, kuraklığın yaşandığı bu süreçte Çomar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı’nda doluluk oranı yüzde 1’in altına düştüğüne dikkat çekti. Başkan Aşgın, “Koçhisar suyunu bağladığımız gün Yenihayat Barajı’ndaki su tamamen bitmişti. Koçhisar projesiyle kısa ve orta vadede suyla ilgili çok büyük bir sıkıntımız kalmadı. Şu anda Çomar Barajı’ndan su almıyoruz ancak buradaki su seviyesini yükseltmemiz gerekiyor. Şu ana kadar Çomar Barajı’na 2 bin kamyon kar taşıdık. Büyük bir özveriyle çalışan ekibimize teşekkür ediyorum. Biz karın zahmetine talibiz, ama rahmeti ve bereketi hemşehrilerimizin olacak inşallah.” dedi.“DOĞADAKİ TÜM CANLILAR BİZE EMANET”

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Çomar Barajı’da yaptığı inceleme sırasında baraj etrafında toplanan sokak köpeklerini beslemeyi de ihmal etmedi. Halk Et tarafında sokak hayvanları için üretilen yiyecekleri köpeklere veren Başkan Aşgın, kuşlar için de doğaya yem bıraktı. “Doğadaki tüm canlılar bize emanet” diyen başkan Aşgın, özellikle kar yağışı ve kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk yaşayan canlılara, Çorum Belediyesi olarak sahip çıkmaya davam ettiklerini vurguladı.