Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bilindiği gibi, 2021 yılı, Türk Dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır.

30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete' de yayımlanan genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda "Dünya Dili Türkçe" adıyla yurt içinde ve dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Çorum Belediyesi de Gençlik Çalışmalarında İşbirliği Protokolü kapsamında 7'den 70'e herkesin katılabileceği "Yunus Emre Şiirleri Okuma Yarışması" düzenledi.

18 yaş altı ve 18 yaş üstü iki ayrı kategori olarak değerlendirilecek yarışmada katılımcılar bir buçuk dakikayı geçmeyecek şekilde, gönül dünyamızın sultanlarından Yunus Emre'nin bir şiirini okuyarak videoya çekip ilanda verilen WhatsApp numarasına gönderecekler. Videonun altına ad soyad, yaş ve iletişim bilgilerini yazacaklar.

Değerlendirme kurulu tarafından finale kalan yarışmacılar pandemi şartlarına uygun olarak final yarışmasına katılacaklardır. Anadolu'nun manevi mimarlarından Yunus Emre'nin şiirlerini toplumun tüm kesimlerinde bilinir kılmanın amaçlandığı yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir.”