Yazıcı’nın “Kendimi Formatladım” adını verdiği yeni kitabı Çınaraltı Yayınları tarafından yayınlandı.

Okumaya, araştırmaya, kendini geliştirmeye daha çok zaman ayırmak için ortopedik engelinden dolayı erken emeklilik hakkından yararlanarak Temmuz/2014’te memuriyetten emekli olan yazar yeni kitabıyla ilgili şunları belirtti: “Yıllarca, işletim sistemi çöken, açılmayan, düzenli çalışmayan, virüslü binlerce bilgisayara format attım. İnsanların ihtiyacını karşılayacak, işlerini kolaylaştıracak küçük ve orta ölçekli onlarca program yazdım. Bilgisayar ve programcılık üzerine yüzlerce kitap/dergi/makale okudum. Bu alanda elde ettiğim bilgi birikimini paylaşmak için beş adet kitabın okuyucuyla buluşmasına vesile oldum.

Peygamber Efendimiz aleyhisselamın “Allah’ım! Bana eşyanın hakikatini göster.” duasını esas alarak bilgisayar ve yazılıma hakikat nazarından bakmaya başladım. Daha sonra “Okunacak en büyük kitap insandır” (Hacı Bektaşi Veli) ve “Ey kendini insan bilen insan! Kendini oku. Yoksa hayvan ve câmid hükmünde insan olmak ihtimali var.” (Bediüzzaman) tavsiyeleri ile yolumu, yönümü değiştirdim. Kendimi okumaya karar verdim. Bilgisayar ve yazılımdan yola çıkarak Yüce Yaratıcı’nın insana yüklediği manevi işletim sistemini (fıtrat’ı) keşfetmeye yöneldim. Hayat kitabımı, rehberimi (Kur’an-ı Kerim’i) baştan sona taradım. O rehberdeki düsturları açıklayan eserlere müracaat ettim. Okudukça, araştırdıkça içimdeki mükemmel sistemin farkına vardım; potansiyelimi gördüm, zaaflarımı bildim, acziyetimi anladım, kulluk şuuruna erdim. Hayat ve hidayet rehberine göre yaşamanın en büyük saadet/başarı kaynağı olduğunu tecrübe ettim. Allah’ın izni ve inayetiyle bizzat yaşayarak elde ettiğim bu tecrübeyi, tahdis-i nimet niyetiyle, aktarmaya/yaymaya/yazmaya karar verdim. Ve neticede “Kendimi Formatladım” kitabı ortaya çıktı. Bu kitapta ayrıca Üzeyir Yazıcı’dan Hırkalı Üveys’e dönüşümün bazı ipuçlarını da bulacaksınız” dedi.

Okuyucular, kitabı büyük kitap evleri ve internet siteleri üzerinden temin edebilir ayrıca özel indirimli olarak 505-270 4040 nolu telefon üzerinden irtibata geçerek temin edebilirler.