Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu “Türkülerin Dilinden Anadolu” konseri ile Çorumluları türküye doyuracak.

Şef Kazım Mercan yönetiminde uzun zamandır hazırlıklarını sürdüren Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 21 Nisan 2019 Pazar günü Saat:20.00'da Devlet Tiyatro Salonunda “Türkülerin Dilinden Anadolu” adlı konserle Çorumlulara türkü dolu bir gece yaşatacak.

Türkülerin her rengi içerisinde barındıran bahar gibi toplumumuzun acılarını, sevinçlerini, aşklarını içinde barındırdığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,“Milletlerin en önemli kültürel öğelerinin başında edebiyatları, türküleri, şarkıları gelir. Bizim müzik kültürümüz elinde Anadolu’yu karış karış dolaşan aşıkların, ozanların sazıyla, sözüyle oluşmuştur. İçerisinde bu kadar yaşanmışlığı, hayatın acısını, tatlısını izah eden, şarkıya, türküye yansıtan zengin müzik kültürü azdır. Bunun kıymetini bilmeliyiz, sahip çıkmalıyız ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Aşgın, “Gelin hep birlikte bizi biz yapan, bir yapan türkülere eşlik edelim” diyerek tüm Çorumluları Belediye THM Korosu tarafından verilecek konsere davet etti.