Finalde yarışma hakkı kazanan 10 kişinin hünerlerini sergilediği son turda ilk 3’e girenler belirlendi. Yarışmayı Fadime Biçer kazandı.

Çorum genelindeki lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen “Sen Türkünü Söyle Çorum” Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda final heyecanı yaşandı. Finale kalan 10 yarışmacı jüri karşısına çıktı.

Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Sen Türkünü Söyle Çorum” ses yarışmasının finalinde jüri üyeleri, dereceye giren yarışmacıları belirlemek için oldukça zorlandı.

Canlı sazlar eşliğinde önceden belirlenmiş bir eseri seslendirerek 1’incilik için yarışan finalistlerden Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Çorumlu Fadime Biçer 1’inci olurken, 5 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu. Fadime Biçer’e ödülünü Vali Mustafa Çiftçi, 2’nci olan Zeynep Gülbeyaz Meydaner’e ödülünü Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve 3’üncü olan Emine Yavşan’a ödülünü Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk verdi.