Kültür, sanat ve edebiyat dergisi Şehir Defterinin ilk sayısının dolu dolu içerikle yayınlandığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, derginin Çorum’un bir kültür aynası olacağını vurguladı. Eli kalem tutan, bu şehre dair sözü olan, karikatür çizen kalem erbabının bir araya gelerek çıkardığı derginin şehrin bugününe not düştüğünü vurgulayan Aşgın, yarına bırakacakları en önemli eserlerden birinin de Şehir Defteri olduğunu belirtti. Şehri Defteri Dergisi’nin sanatın ve edebiyatın birleştiricilinin göstergesi olduğunun altını çizen Başkan Aşgın, “Biz şu anda alt yapıda önemli çalışmalar yapıyoruz. Deforme olan boruları yenileriyle değiştiriyoruz. 30 yıl kadar önce yapılmış bir kalıcılığı, sürekliliği yok. Ama yıllar önce ortaya koyulmuş bir film, yazılmış şiir, basılmış bir kitap gibi sanatsal bir eser yüzyıllarca devam ediyor, asla eskimiyor. Biz de böyle eserler ortaya koymalıyız diye düşünüyorum ve Şehir Defterini bu anlamda çok önemsiyorum.” dedi.

“Şehri kucaklayan bir dergi”

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, derginin ortaya çıkmasında her kesimden insanın katkısının olmasının “Şehri kucaklayan bir dergi”yi ortaya çıkardığını belirterek bu durumun kendilerini daha da mutlu ettiğini söyledi.

İlk sayının hem katkı sunanların çeşitliliği hem de içerik olarak çok kapsayıcı bir dergi olduğunu kaydeden Başkan Aşgın, “Umut ediyorum ki bundan sonraki sayılarda daha da kapsamlı bir dergi haline dönüşecek. Şehrimizin kültür mirasına, kültür hazinesine karınca kararınca, gücümüzün yettiğince hoş bir sada bırakalım istedik. Bu da bizim bakış açımızı gösteriyor.” dedi. Aşgın, derginin yayın hayatına başlamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Toplantı ikinci sayı ve sonrasında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesiyle sona erdi.4 ayda bir yayımlanacak olan Şehir Defteri dergisinin ilk sayısına Çorum Belediyesi Kent Arşivi’nden temin edilebilecek.

İnşallah 100’üncü sayıyı da görmek nasip olur

Şehir Defteri Dergisi yayın kurulu üyesi de olan Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar, derginin ilk sayısının çıkmasının çok önemli olduğunu belirterek “İnşallah 100’üncü sayıyı da görmek de nasip olur. Çorum adına önemli bir kazanç. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Çok güzel bir iş yapıyorsunuz”

Eğitimci yazar Muzaffer Gündoğar da derginin ilk sayısının çıkması nedeniyle düzenlenen toplantıda kentlerin sanatıyla, kültürüyle geliştiğine vurgu yaparak “Kentlerin sanat ve kültür insanları bu gelişmenin lokomotifidir. Sizler de bu kültür, sanat ve edebiyat dergisini çıkartmakla gayet güzel bir iş yapıyorsunuz. Bu anlamda sizleri kutluyorum. Bizler de bu şehre kültür sanat anlamında katkı sağlamak için çaba gösteren kişileriz. Sanat evrenseldir ve insanlara güzellikler sunar, daha güzel bir dünyada yaşamaları noktasında şekillendirici olur. Şehrimize böyle bir değer kazandırdığınız için size ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.