Belediye Sanat Galerisi’nde 41 ressamın eserlerinin bulunduğu Hititler resim sergisi bu gün (20 Aralık) açıldı.

7 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılışına Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat Çorum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fatih Özüyağlı, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız, ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “ Çorum sanat ve kültür noktasında yazısından resmine şiirine romanına heykeline bütün alanlarda altın çağını yaşayacak. Biz kültürün, sanatın, akademinin, sivil toplumun içerisinden gelen birisiyiz madem o zaman farkımızı göstermemiz lazım” dedi. Merkezi Çorum’a kazandıranlara teşekkür eden Başkan Aşgın, Çorum Belediyesi tarafından çıkartılan belediyenin yapmış olduğu icraatların bulunduğu dergiyi artık çıkartmayacaklarını duyurdu. Aşgın, bültenin yerine bir sanat ve kültür ürünlerinin bulunduğu kültür, sanat ve edebiyat dergisi çıkaracaklarını kaydetti.

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise, “ Hitit Medeniyeti’nin beşiği olan Çorumda bu sergilerin ve diğer organizasyonların artarak devam edeceğini düşünüyorum. Sayın başkanımızla beraber bu yönde çalışma yapacak olan tüm girişimcilere,sanatçılarımıza, organizasyonların tamamına destek vereceğimizi buradan açıkça ilan ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, sergiye katılan en küçük sanatsever olan Uzay bebekle fotograf çekirdi. Kucağına aldığı bebekle objektiflere poz veren Ahlatcı Uzay bebeğin en küçük sanatsever ollduğunu söyledi. 

Yağlıboya ve akrilik tablo ve heykel çalışmalarından oluşan sergide, Alev Burhanoğlu, Altan Özeskici, Asu Berk, Aynur Ocak Gündoğan, Aynur Kızılkaya, Bala Coşkun , Bünyamin Balamir, Bünyamin Ağbal, Çiğdem Ağbal, Dursun Boran Oran, Erhan Çakır, Ezgi Oran, Fethiye Gönül Yılmaz, Gonca Tetik, Güler Gök, Hasan Hüseyin Ünal, İnci Ceylanbaş Otlamaz, Kadir Özmen, Kadir Şişginoğlu, Kevser Kartal, Korkut Şahin, Melike Sinem Yılmaz, Mustafa Oktay, Müjgan Serim Çırpı, Nazife Çiçek, Necmiye Özşengül, Nilgün Ayşecik Çevik, Nil Gözde Karacaköylü, Nil Yıldırım, Özlem Kireçoğlu Yavuz, Pelin Avşar Karabaş, Rıza Ozan Eroğlu, Sebahat Yılmaz, Sema Sol, Serdal Kesgin, Seren Ceren Asyalı, Seval Sağlam, Şahika Çağlar, Tuğrul Velidedeoğlu, Yılmaz Helvacı ve Zeynep Neris Kaplan’ın eserleri yer aldı.

Sergi katılımcı ve sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.