Çorum Devlet Tiyatro Salonu (DTS), perdelerini Kantoncu adlı tiyatro oyunu ile açtı. Ünlü yazar Haldun Dormen’in yazdığı, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının oynadığı Kantoncu adlı tiyatro oyunu haftasonu Çorum’da sahne aldı.
Cumhuriyetin ayak seslerinin hissedildiği 1920’lerin İstanbul’un Kantocu Verjin’in başından geçenlerin anlatıldığı müzikal bir oyun olan Kantoncu’ya Çorumluların ilgisi büyük oldu. Cumartesi günü saat 14.00’de başlayan ilk oyunda Çorumlular tiyatro salonuna akın ederek, oyunu büyük bir dikkatle izledi.
Oyundan büyük zevk alan ve oyuncuları sergiledikleri performans ile alkış yağmuruna tutan Çorumlular, oyun sonunda tiyatro oyuncuları ile hem toplu hatıra fotoğrafı çektirdi hem de oyunculardan imza almayı ihmal etmedi.
Kantoncu adlı tiyatro oyunu dün saat 20.00’de tekrar sahne aldıktan sonra turnesine başka bir il ile devam etmek üzere yola çıktı.
Haldun Dormen’in yazıp yönettiği oyun 2 perde ve 2 saat 40 dakika sürüyor. Müzikal bir oyun olan “Kantocu”nun oyun kadrosu ise şu şekilde: Çığırtkan (Emre Basalak), Verjin (Çiğden Altuğ, Aslı Aybars), Haluk (Zafer Ergül), Kenan (Mert Kırlak), Minoş (Deniz Erdem), Mari (Elçin Tezcan), Rula (Başak B. Oksal, Selma Kutluğ), Satenik (Nagehan Orhan), Cemil (Devrim Ö. Akın), Ekrem (Özgür Onan), Hasan (Ercüment Yılmaz), Rasih (Serkan Sezgin), Teyze (Mahide Yumbul), Eski Kantocu (Burcu Tutkun Oruç), Jön (Korel Cezayirli).
Oyunun müziğinin bestesi Serpil Günseli'ye şarkı sözleri ise Zeynep Talu'ya ait.