Hazırlana proje İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilerek mali destek almaya hak kazandı. Anadolu Kültür Mozaiği Adige adlı proje Çorum Kafkas Kültür Derneği’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Basın toplantısına Çorum Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hatice Nilüfer Kaya ve Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü Mustafa Bayrak katıldı.

Çorum Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hatice Nilüfer Kaya, Çerkes kültürünü gelecek nesilleri aktarmak amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi. Dernek olarak el sanatları kursu müzik ve dans kursları yaptıklarını belirten Kaya, bu proje ile de çok farklı etkinliklere imza atacaklarını açıkladı.

Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü Mustafa Bayrak açıklamasında Çorum’da 13 dernek tarafından toplam 13 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 10’unun kabul edildiğini açıkladı. Projelerin toplam maliyetinin 972 bin TL olduğunu ifade eden Bayrak, bunlardan birisi de Anadolu Kültür Mozaiği Adige adlı proje olduğunu söyledi. 6 ay sürecek olan proje ile Kafkas kültürünün tanıtılacağını belirten Bayrak “Proje kapsamında 15 çalıştay yapılacak, geziler düzenlenecek ve Kafkas halk dansları topluluğu oluşturulacak” dedi.