Derdiyok Ali, ikamet ettiği Almanya’nın Nürnberg şehrinde kalp krizi sonucu vefat etti.

Türkiye’de hit olmuş ve ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiş, aralarında ‘Türkülerle Gömün Beni’ adlı türkünün de bulunduğu çok sayıda müzik eserine imza atan ve Almanya’da yaşayan Malatyalı müzisyen, Derdiyoklar İkilisi’nden Ali Ekber Aydoğan’ın Almanya’da tedavi gördüğü hastanede, kalp krizi sonucunda vefat ettiği öğrenildi.

Ürettiği eserlerle ve üç kollu gitarı ile sadece Türkiye ve Almanya’da değil, birçok Avrupa ülkesinde tanınan, kendi özgün eserlerinin yanı sıra, Arguvan Havaları´nı Batı sazları eşliğinde Avrupa’ya taşıyan, İtalya´nın popüler bazı sanatçılarının da Arguvan ağzını kendi dilleriyle okumalarını sağlayan Ali Ekber Aydoğan bir süredir Almanya’da tedavi görüyordu.

Yazıhan ilçesinin Fethiye Köyü’ne bağlı Yukarı Tenci Obası’nda doğan ve aynı köyden İhsan Güvercin ile kurduğu ikili müzik grubu ile çok sayıda besteye imza atan Ali Ekber Aydoğan’ın eserlerini İbrahim Tatlıses, Güler Duman, Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz da seslendirdi.

Ali Ekber Aydoğan, Derdiyoklar grubunun diğer sanatçısı İhsan Güvercin ile ilk albümünü 1979 yılında, dönemin en ünlü müzik şirketi Türküola’dan çıkardı; daha sonra kendisi sabit kalarak, Derdiyoklar’ın değişen üyeleri ile birlikte çok sayıda albüme imza attı.

Ali Ekber Aydoğan, son olarak 2015 yılında Malatya’ya gelmiş ve Ali Cengiz’in yerel bir kanalda hazırlayıp sunduğu “Türküler Sevdamız” adlı TV Müzik programına katılmıştı.

Ali Ekber Aydoğan’ın cenazesinin önümüzdeki günlerde Malatya’ya getirileceği ve doğduğu Fethiye- Yukarı Tenci Obası’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Işıklar içinde uyusun.

Derdiyoklar Ali’nin ünlü eseri şu sözlerden oluşuyor:

TÜRKÜLERLE GÖMÜN BENİ

Bir gün mutlak öleceğim

Türkülerle gömün beni

Size veda edeceğim

Türkülerle gömün beni

Sazımı asın duvara

Yalnız kalsın bahtı kara

Vasiyetim tüm dostlara

Türkülerle gömün beni

Muradımı almamışım

Hep ağlayıp gülmemişim

Ağlamasın dostum eşim

Türkülerle gömün beni

Derdiyoklar diye diye

Niye doğdum bilmem niye

Götürün doğduğum köye

Türkülerle gömün beni