Ömrünü Türk Halk Müziğine adayan, Çorum Merkez Üçköy nüfusuna kayıtlı olan ve İstanbul’da yaşayan Yakup Esen (70), vefat etti.
Bir süredir mücadele ettiği amansız hastalık karşısında yenik düşerek Yakup Esen, hayatını kaybetti.
İstanbul Maltepe’de yaşayan, Çorum merkez Üçköy nüfusuna kayıtlı, ünlü bağlama üstadı Kemal Esen’in ağabeyi Yakup Esen, doğum gününde hayata gözlerini yumdu.
Yakup Esen için bugün Kartal Cemevinde helallik alındı. Merhumun cenazesi 30 Haziran Salı günü (yarın) Üçköy Köyü’nde toprağa verilecek.
Türk Halk Müziğine, Türk halk kültürüne ömrünü veren Yakup Esen'in vefatı derin üzüntü yarattı.

Yakup Esen, 29 Haziran 1950 yılında ailenin 2. çocuğu olarak Çorum Üçköy Köyünde dünyaya geldi. 4 yaşlarında ablasının yanında okula gidip gelirken, okuma yazmayı öğrendi. Bağlama çalmayı, kitap okumayı ve büyüklerin sohbetini dinlemeyi severdi. Erken yaşta ilkokulu bitirip zor şartlarda yatılı okul sınavlarına girdi. Sınavı üstün dereceyle kazandı ve teknik ziraat okulunda okumaya başladı. Mezun olduktan sonra profesyonel çalışma hayatına atıldı. 3 yıl farklı işlerde çalıştıktan sonra girdiği ABB trafo fabrikasında 40 yıl işçi ve sendika temsilcisi olarak görev yaptı. Çalışma hayatının yanı sıra müzikle de ilgileniyor, yarışmalara öğrenci hazırlıyor, Kartal Halk Eğitim Merkezinde Türk Halk Müziği Öğretmenliği yapıyordu. Müzik aşkını yetiştirdiği öğrencilerine aşıladı. Bir çok Türk Halk Müziği Konserinde koro şefi ve öğretici olarak imzasını attı. Aktif olarak kooperatifçilik alanında da bir çok kişinin hayatına dokundu. S.S Tüm Tüketim Kooperatifleri Genel Başkanlığı görevine halen devam etmekteydi.
6 çocuk, 12 torun sahibi Yakup Esen'in hayatına amansız bir hastalıkla mücadele etmek girdi. Son gününe kadar insan biriktirmeye devam etti. Yine doğum gününe denk gelen 29 Haziran 2020 tarihinde gözlerini hayata yumdu.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun…