TRT sanatçısı bestekar ve udi Çorumlu hemşehrimiz Yılmaz Yüksel, geçtiğimiz günlerde 84 yaşında vefat etti. Sanatçının vefat haberini TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı sosyal medya hesabından duyurdu.

Mehmet Zahid Sobacı, paylaşımında, "TRT ailesinin kıymetli isimlerinden bestekar ve udi Yılmaz Yüksel'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Uzun yıllar TRT İzmir Radyosu'nda ud sanatçısı, koro şefi ve yönetici olarak görev yapmıştı. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bülent Ersoy’un yorumladığı “Çekemezler Sevgimizi” başta olmak üzere pek çok bilinen şarkının bestekârı olan Yılmaz Yüksel, İskilipli Keçeci esnafından Hüseyin Yüksel’in oğluydu. 

TRT İzmir Radyosu’nda uzun yıllar ud sanatçısı, koro şefi ve yönetici olarak görev yapan Çorumlu udi bestekâr Yılmaz Yüksel’i geçtiğimiz günlerde 84 yaşında kaybettik. Yılmaz Yüksel’in kaybı, sanatçı dostlarının sosyal medyadan paylaşımlarıyla duyuldu. 

Bestekar ve udi hemşehrimiz Yılmaz Yüksel'in cenazesi İzmir Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip cenaze namazından sonra Çeşmealtı Güvendik Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yılmaz Yüksel, 1937 yılında İskilip’te dünyaya geldi. Babası keçeci esnafından Hüseyin Yüksel, annesi Hanife Yüksel…Müziğe ilgisi İskilip’te ilkokul yıllarında başladı. Güzel bir sese sahip olan annesi, küçük yaşta kendisine ilahiler öğretti. Okuduğu zaman annesi çok etkilenir, ağlardı.  

Sonraki yıllarda babasının işi nedeniyle Ankara’ya yerleştiler. Ahmet Kopuz’dan ud dersleri aldı. İsmail Baha Sürelsan’ın topluluğuna katıldı. 1966 yılında açılan çok önemli bir sınavda en yüksek puanı alarak TRT’ye girdi. O yıllarda bestelediği “Gönlüme Gir Doğ Güneşim” şarkısıyla bestekâr olarak adını duyurdu. 

Yılmaz Yüksel, 1973 yılında İzmir’e yerleşti ve uzun yıllar TRT İzmir Radyosu’nda görev yaptı. Üç oğlundan Tuncay Yüksel ud, Sürelsan Yüksel tanbur sanatçısı. Üçüncü oğlu ise peyzaj mimarı.

116 BESTESİ VAR

Sanatçı, "Gönlüme Gir Doğ Güneşim", "Çekemezler Sevgimizi", "Öyle Güzel ki Gözlerin", "Ömrümü Çalan Yıllar", "Seni Kendime Candan", "Yağmurlar Yağsa da" ve "Baharın Gülleri Solana Kadar"ın aralarında bulunduğu 116 besteye imza attı.

Yılmaz Yüksel,  TRT Nağme'de yayınlanan "Gönül Ustalarımız Programı"yla anıldı. Programda sanatçının röportaj ve eserlerine yer verildi.