Çorum Vakfı Ankara Şube Başkanı Alper Bilan, ünlü halk müziği sanatçısı Onur Şan’ın seslendirdiği “Şu uzun gecenin gecesi olsam” türküsünün, Çorum görüntülerini de kapsayan klibine son şeklinin verildiğini ve TV ekranlarında yayınlanmaya başladığını söyledi. 
Valilik, Belediye ve TSO’nun da katkılarıyla hazırlanan klibin genel koordinatörlüğünü Gökhan Ertek’le birlikte yaptıklarını, klip yönetmenliğini ise Gürkan Ertek’in üstlendiğini anlatan Alper Bilan, Onur Şan’ın bu türküyü, “Ünlülerle Çorum Türküleri” albümüne de okuduğunu hatırlatarak, çalışmanın demosunu Onur Şan’a teslim ettiğini bildirdi. 
Alper Bilan, Çorum’un yüzünü ağartacak bir çalışma olduğuna inandığını belirterek, başta Onur Şan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Bilan, klipin bugünden itibaren Kral TV ekranlarında, daha sonra da TRT ekranlarında gösterilmeye başlanacağını açıkladı.
Alper Bilan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Çorum Vakfı Ankara Şubesi olarak hazırlamış olduğumuz “Ünlülerle Çorum Türküleri” albümünün ilk parçası olan “Şu uzun gecenin gecesi olsam” türküsüne Çorum’da çekmiş olduğumuz klip çalışmasının bitirildiğini daha önce paylaşmıştık. Bu klip bugünden itibaren öncelikli hedefimiz olan Kral TV ekranlarında, daha sonra da TRT ekranlarında gösterilmeye başlanıyor. Tüm Çorum halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Her zaman olduğu gibi bizlere destek olanlara ve Çorum halkına vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Umarım dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Çorumlular bu klipi seyrederken ve bu türküyü dinlerken Çorum özlemlerini bir nebze gidereceklerdir. Temennimiz bu çalışmanın kentimizin doğru tanıtımına büyük bir katkı vermesidir.
Genel Koordinatörlüğünü Gökhan Ertek’le birlikte yaptığımız ve yönetmenliğini de Gürkan Ertek’in yaptığı bu klip çalışması; Valiliğimiz, Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Çorum Vakfı’nın maddi ve manevi katkıları ile ortaya çıkmış bir kent projesidir.
Sayın Valimiz Sabri Başköy’e, Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal’a ve yönetim kuruluna bizlere ve bu projeye inanarak vermiş oldukları maddi ve manevi destekleri için şükranlarımı sunuyorum.
Bizler de onlardan aldığımız desteklerle yine kendi dalında bir ilk olan bu çalışmaya imza atmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor, bu duyguları da tüm hemşerilerimizle canı yürekten paylaşıyoruz.
Ayrıca Ünlülerle Çorum Türküleri albümüne sponsor olan firmalara, klip çalışmasında rol alan değerli sanatçı Onu Şan’a, klip çekilirken bizlerden desteklerini esirgemeyen Çorum Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma Komutanlığına, klipin çekildiği yerlerdeki İlçe Kaymakamlıklarına ve Belediye Başkanlarına, Gökan ve Gürkan Ertek’e, bu klip çalışmasını ekranlarından herhangi bir ücret almadan insanlarımızla buluşturacak olan Kral TV ve TRT yöneticilerine ve bu klibi dünyanın her yerinden keyifle izlemelerini arzu ettiğimiz tüm değerli hemşerilerimize teşekkür ediyor, daha nice kaliteli kent projelerinde bir araya gelmek üzere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”