Devlet Tiyatroları, Çorum’da her hafta bir oyun sahnelemeye devam ediyor. Şubat ayında 4 ayrı oyunu Çorumlu tiyatroseverlerle buluşturan Devlet Tiyatroları, aynı geleneği Mart ayında da sürdürecek. Mart ayının tiyatro programı belli oldu.

Konya Devlet Tiyatrosu 4-5 Mart’ta “Hangi Karını Seçeceksin”, Ankara Devlet Tiyatrosu 11-12 Mart’ta “Kadın ve Erkek”, yine Ankara Devlet Tiyatrosu 18-19 Mart’ta “Soğuk Bir Berlin Gecesi”, Antalya Devlet Tiyatrosu 25-26 Mart’ta “Yedi Kadın” adlı oyunları sahneleyecek.

Bu arada Nisan ayının ilk oyunu da İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Karanlık İşler” adlı oyunu olacak.

MART AYININ İLK OYUNU “HANGİ KARINI SEÇECEKSİN”

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Derek Benfieldın yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru’nun yönettiği “Hangi Karını Seçeceksin” adlı oyunu sahneleyecek.

Dekoru Sertel Çetiner'e, kostümleri Funda Karasaç'a ve ışık düzeni Hakan Özdemir'e ait oyunda, Özge Mirzalı, Ali Volkan Çetinkaya, Ebru Gülerarslan, Özgür Keçeci, A. Şebnem Büyükkalkan, Özgür Baş, Gökçe Yurtsal, Mustafa İriilter, Recep Karademir, Ozan Çalım rol alıyor. Karısı Sarah ve öldüğünü düşündüğü eski karısı Jessica'nın geri dönmesiyle iki kadın arasında kalan Pete'nin, bu zorlu durumdan kurtulmak için gösterdiği çabayı anlatan oyun, 4 Mart Cuma günü saat 20.00'de ve 5 Mart Cumartesi günü saat 15.00'de ve 20.00'de Devlet Tiyatro Salonu sahnesinde izleyicinin beğenisine sunulacak. Biletler Devlet Tiyatro Salonu gişesinden temin edilebilir. Oyunun bilet fiyatları ise öğrenci 3, tam 5 liradan satışa sunuluyor.

“ERKEK VE KADIN” 12 - 13 MART’TA

Kasım ayında Çorum’a gelen Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarını oynadığı “Erkek ve Kadın” isimli oyun 12 Mart saat 20.00’de, 13 Mart’ta ise saat 14.00 ve 20.00’de Devlet Tiyatroları’nda sahnelenecek. “Erkek ve Kadın” isimli oyunu Semih Sergen yazdı ve yönetti. Oyunun rol dağılımı ise Bilal Gürdere, Buket Türkyılmaz, Nesrin Üstkanat, Emine Semra Gökalp, Oktay Dal, Pınar Gün, Akın Berk Sağıroğlu isimlerinden oluşuyor.

Oyunun konusu; “Cevat ve Nurten’in evlilik ilişkisi zamana yenik düşerek eskimeye başlamıştır. Onlarla aynı evi paylaşan Nurten’in kardeşi İpek ve Cevat arasında bir yakınlaşma vardır. Bu yakınlaşma onları sürekli bir çatışma içinde bırakır. Ve tabi bu iç çatışma daha çok İpek tarafından sürdürülmektedir.
Fedakar bir abla ve eş olan Nurten, İpek iki yaşında iken kaybettikleri annelerinin yerine kendini koymuş ve İpek’e annelik etmiştir. Bir gece yaşanan büyük çatışmadan sonra, İpek ani bir şekilde okuldan bir arkadaşıyla evlenmeye karar verir.”

Daha önce pek çok oyunda rol alan Sergen, “Erkek ve Kadın” isimli oyunu sahneye koydu. Oyun aile için çatışmaları konu alıyor. Öğrenci ve indirimli bilet fiyatları 3 liradan, tam 5 liradan satışa sunuluyor. Biletler Çorum Devlet Tiyatro Salonu gişesinden temin edilebilir.

“SOĞUK BİR BERLİN GECESİ”

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahne aldığı “Soğuk Bir Berlin Gecesi” isimli oyun, 18 ve 19 Mart’ta Devlet Tiyatro Salonu’nda sahne alacak. Barış Eren’in yazıp yönettiği oyun, 2 perde ve 2 saat 15 dakika sürüyor. Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş ve Mahmut Işık’ın oynadığı oyunun konusu ise “Bir yanda; Avrupa’nın ortasında uygar bir kentte, uygar insanlar arasında dili, dini ve kültürü farklı olduğu için yabancı konumuna düşen daha doğrusu düşürülen, dışlanan, ötekileştirilen Tarık’ın bu insanlara sorduğu soru. Neyi seversiniz siz? Arabalarınızı seversiniz, köpeklerinizi seversiniz, ha birde biralarınızı yudumlamayı seversiniz. Diğer yanda; yine aynı Tarık’ın kendisini tutkulu bir aşkla seven, çevre baskısına karşı onu kanatları altına alan Katrine, zaman zaman ilkellik boyutuna varabilecek zaafları yüzünden pis kokan bir aşk yaşatan olaylar örgüsü…”

18 Mart’ta saat 20.00'de ve 19 Mart’ta saat 14.00'de ve 20.00'de Devlet Tiyatro Salonu sahnesinde izleyicinin beğenisine sunulacak oyunun biletleri Devlet Tiyatro Salonu gişesinden temin edilebilir. Oyunun bilet fiyatları ise öğrenci 3, tam 5 liradan satışa sunuluyor.

MART’IN SON OYUNU “YEDİ KADIN”

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), beklentileri hemen hemen aynı olan, bir terapi salonunda iç dünyalarını anlatan kadınları, ‘Yedi Kadın’ adlı müzikal oyunla sahneye taşıdı. Barbara Schottenfeld’in kaleme aldığı, çevirisi Sevgi Sanlı’ya ait ve ADT oyuncularından Murat Sarı’nın yönettiği oyun, Çorum Devlet Tiyatro Salonu sahnesinde 25 ve 26 Mart’ta sahnelenecek. Beklentileri aynı, yedi farklı kadın, buluştukları “Terapi Salonu’nda birkaç saate sığdırılan serüvende iç dünyalarını Çorumlu izleyiciye anlatacak. Müziği Cem İdiz’e ait oyunda, Esen Özman, Bahar Işık, Kader Gözpınar, Meltem Gülenç, Özlem Şendinç, Çiğdem Bulut ve Zeynep Hasdal Çolakoğlu rol alıyor.

“Karanlık İşler” Nisan’da geliyor

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı “Karanlık İşler” isimli oyun, 1 ve 2 Nisan tarihinde Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek. Oyunda, mafya babasının, kızı ile olan diyalogları komedi şeklinde anlatılıyor. Robin Hawdon’ın yazdığı Mutlu Güney’in yönettiği oyunda Levent Özdilek, Ali Murat Altunmeşe, Tolga Evren, Selçuk Kıpçak, Evren Kardeş, Aydın Şentürk, Özlem Ünaldı görev alıyor. Oyunun konusu ise “Mafya babasının sevgilisi olan dansçı kız Mandy, sabah uyandığında geceyi birlikte geçirdiği yeni tanıştığı Garry’yi hala koynunda bulunca paniğe kapılır. Çünkü mafya babası haftanın hâsılatlarını almak için eve gelmek üzeredir ve kızın bir başkasıyla ilişkisi olduğunu öğrenirse bu ikisi için de pek hayırlı olmayacaktır. Bu sırada eve gelen komşusu Tania, çalıştığı restaurantın hasılatının bir kısmını kumarda kaybettikten sonra kalanını getiren Terry ve üstüne gelen mafya babası Koca Mack ile koruması Dozer olayların içinden çıkılmayacak kadar karışmasına neden olur. Çılgın bir mafya komedisi. Kahkaha dolu bir akşam geçirmek isteyenler” şeklinde oluşturuldu.

GAZİLERE TİYATRO ÜCRETSİZ

Devlet Tiyatroları’nda gaziler, şehit ve gazi dul, yetimleri ve 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun kapsamındaki kişiler ücretsiz olarak izleyebiliyor. Toplu satışlarda en az 40 kişilik gruplara indirimli bilet üzerinden satış yapılıyor.

OYUNDA FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAK

Devlet Tiyatroları sahnelenen oyunlar hakkında uyarı yayınladı. Uyarıda şu ifadelere yer verildi. “Devlet Tiyatroları’nda oyun başladığı esnada (giriş ve çıkış perdeleri kapandığında) seyirci içeri alınmaz. Geç gelen seyirci ilk perdeyi izleyemez. Oyun esnasında flaşlı ya da flaşsız fotoğraf çekmek, kamera kaydına almak suçtur. Yakalananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Oyun esnasında cep telefonu ve sesli aygıtları kapatılmak zorunluluğu vardır. Bir aylık oyun listesi ve oyunların ayrıntılı bilgileri www.devtiyatro.gov.tr adresinde yer alıyor. Satılan bilet geri alınmaz ve değiştirilmez.”

BİLETLER MYBİLET.COM’DA

Çorum’da sahne alacak oyunların biletleri www.mybilet.com isimli internet sitesinden satışa sunuluyor. Sahnelenecek oyunların detaylı bilgilerinin de bulunduğu internet sitesinde ilk olarak oyunun seansını daha sonra ise koltuk numarası seçiliyor. İlk olarak siteye üye olunarak başlayan bilet satışı viza ile güvenli şekilde gerçekleştiriliyor. Sitede satılmış biletler de gözüküyor. Tiyatro izleyicisi belirlediği koltukları satın alarak masaları kapatıyor.