Pandemi sonrası perdelerini yeniden açmaya hazırlanan Devlet Tiyatrolarının ilk tur ilk oyunlarından biri de yine Aşk Bir Şey Değildir oldu. Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan başarılı eser 3 Eylül’de Trabzon DT Haluk Ongan Sahnesinde Prömiyer yapacak. Oyunun Yönetmeni Can Ali Çalışandemir. Aşk Bir Şey Değildir’ de Nihal’i Selin Poyraz, Tekin’i Gürkan Erarslan canlandırırken, Erkan Akçelik, Ebru Karahasan, Özge Arslan’da oyunda görev alan diğer isimler oldu.

Şahin Örgel’ in kaleme aldığı Aşk Bir Şey Değildir, son yıllarda ödenekli tiyatrolar başta olmak üzere amatör, profesyonel pek çok tiyatro tarafından sahneye taşınan bir tiyatro oyunu. Örgel’in 2007 yılında kaleme aldığı Aşk Bir Şey Değildir’ de hikâyesine tanıklık ettiğimiz Nihal ve Tekin çifti üzerinden, aşk, evlilik, bağlılık, güven gibi temel konuları bir kez daha gözlemleme fırsatı bulurken, aynı zamanda insana dair olan pek çok sürece de bakma imkânına sahip olunuyor.

Günümüz insanının temel açmazlarından sayılan birlikteliği sürdürme; güven, saygı ve aşkı muhafaza etme halinin pek çok açıdan süreçlerinin mizahi bir dille sunulduğu oyunda, zaman zaman da düşündüren ve altan alta tartışmaya açılan konular seyirciye ulaşıyor.

Aşk Bir Şey değildir dili ve yapısı itibarı ile yazarının yazın karakterinin ana renklerini ve biçimini taşıyan bir tiyatro eseri. Kıvrak dili, hikâyesini sahne üzerinde akıcı ve akılda kalıcı halde tutan renkli diyalogları ile oyun şimdiye kadar pek çok kez seyircisine ulaşmayı başardı. Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından 2013 yılında sahnelenmeye başlayan oyun beş sezon boyunca deyim yerindeyse bu süreyi sürekli olarak ‘kapalı gişe’ tamamladı. Oyun Ali Volkan Çetinkaya rejisiyle sahneye taşınmıştı.